Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večer Jesenjina

Skromni podsjetnik na 50 godina djelovanja Zlatka Crnkovića

zlatko crnković kazivao cesarića
Arhiva VL
29.12.2010.
u 14:44

Na večeri Jesenjina i ruskih pjesama u Kerempuhu, koju je organizirao Branko Pejnović, Cesarićevu posvetu ruskom liriku kazivao je svojim legendarnim glasom Zlatkom Crnković. Crnković ove godine obilježava pola stoljeća djelovanja.

Na uspjeloj zagrebačkoj posveti ruskom liriku Sergeju Jesenjinu koju je u Kerempuhu organizirao (i stihove kazivao) Branko Pejnović, znameniti hrvatski glumac Zlatko Crnković recitirao je Cesarićevu posvetu Jesenjinu. Bilo je to i svojevrsno skromno podsjećanje na pola stoljeća Crnkovićeva umjetničkog djelovanja koje je ostalo bez javne manifestacije.

Večer ruske poezije i glazbe u kojoj su sudjelovali brojni umjetnici završila je slikovitim nastupom čakovečkog zbora Kaljinka. Jesenjinovu dekadentnom duhu jako se približio kantautor Đuro Pišpek koji je uglazbio Jesenjinove pjesme. Uz gitarističku pratnju Ive Rajića nastupile su i Jadranka Gračanin i Aleksandra Ptičar, dok je uz Miodraga Samardžiju nastupila Galja Kljaić.

U bogatom programu koji je do posljednjeg mjesta napunio Kerempuh (bili su tu i Predrag Matvejević i Dimitrije Popović) nastupili su i Maja Ramušćak, Svetlana i Marjan Krajna, Biljana Ivanović, Josip Orešković i Darko Domitrović.  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije