Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U sklopu Igara

Skromna raskoš djela slikarice Romane Milutin Fabris

izložba, Romana Milutin Fabris,
arhiva VL
20.07.2012.
u 13:48

Izložba je za posjetitelje otvorena do 1. kolovoza, a već 2. kolovoza u Sponzi se otvara izložba slika Josipa Pina Trostmanna

U sklopu popratnog programa 63. Dubrovačkih ljetnih igara, a u suradnji s Državnim arhivom u Dubrovniku, u atriju palače Sponza otvorena je izložba slika i tapiserija dubrovačke umjetnice Romane Milutin Fabris. Naslov joj je “Romana 50 godina poslije” i svojevrsni je pregled rada te cijenjene umjetnice.

– U Romaninu kreativnom činu krije se “skromna raskoš”, suzdržana i rafinirana ljepota likovnog izričaja. Ugoda je i istinska privilegija sresti se u Sponzi s ovim “malim prikazom” Romanine čarolije, jer što nam drugo ona i može ponuditi do magične ljepote svojeg djela! – rekao je Andrija Seified na otvaranju na kojem su se okupili brojni poklonici njezine umjetnosti čija se djela nalaze u brojnim muzejima, galerijama i privatnim zbirkama diljem svijeta.

Izložba je za posjetitelje otvorena do 1. kolovoza, a već 2. kolovoza u Sponzi se otvara izložba slika Josipa Pina Trostmanna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije