Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Godišnji rezime hrvatske kulture
Povratak na članak

Školama trebaju knjige u kojima će djeca uživati

Ministarstvo ne ukida Hrvatsku zajednicu samostalnih umjetnika, to je udruga kojoj dajemo 800.000 kuna, istaknula je ministrica

Komentari 1

UH
Urvan_Hroboatos
15:40 23.02.2019.

Ne da mi se pisati epski, a i teme su raznorodne.....Jezik vam je loš, hrvatski (ili više hrvatski) je proračun, a ne budžet. O ovim AV likovima ne znam puno, pa ne bih komentirao. Činjenica je da je sva ta "avangarda" s pokojom nagradom na međunarodnim festivalima nečeg-bofl. Prava djela bi se vidjela u, npr.: 1) da se snime igrani filmovi i serije na visokoj razni, tehnički obrađeni i sa suvislim dijalozima, a ne kao u većini- čast iznimkama- s glumom razine partizanskih kazališta i bizarnim kreveljenjima koje nas "svijetu" prikazuju kao pitoreskne Neandertalce. Bolje ekranizirajte nešto od Krleže, Novaka, Aralice, Remete, zaboravljenoga Laušića, Šehovića/Mitrovicha, Kovača, Karahasana (on je i hrvatski pisac),..nego što trošite šolde na tričarije i kreveljenja. Glede lektire mislim da je u pitanju bura u čaši vode. Pravi je problem što imamo, koliko znam, najmanje sati hrvatskoga (u odnosu na ostale zemlje EU u pogledu broja sati nacionalnoga jezika). Budući da sam išao u školu u SFRJ, znam da ima dosta prostora jer nema više srpskih pisaca (Obradović, Lazarević, Kostić, Stanković,..)- a vi to niste ispunili svjetskim i hrvatskim, uz manje iznimke. Nisam vidio Conrada i Faulknera, a od Krleže obvezno gurate njegove drame, a ne romane i novele. Za samu dječju književnost, to ne vidim da bi moglo nešto bitno drugačije (Lovrak, Brlić Mažuranić, Martić, Carroll, Kušan, Matošec,..). Ukratko- više novca, više stručne i estetske ozbiljnosti i manje amaterizma.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.