Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIJERA

Sjajni Ozren Grabarić i Alma Prica u moćnom Ibsenovu djelu

peergynt
(vl)
12.03.2010.
u 16:34

Kako zapravo malo treba za istinsku kazališnu čaroliju, osnovna je misao koja se nameće nakon premijerne izvedbe Ibsenova “Peera Gynta” u “Gavelli”.

Kako zapravo malo treba za istinsku kazališnu čaroliju, osnovna je misao koja se nameće nakon premijerne izvedbe Ibsenova “Peera Gynta” u “Gavelli”. Dobrom i promišljenom režiseru treba tek sjajan tekst i odlični glumci. Sve ostalo, kao u ovom slučaju, nepotrebno zagušuje kazališnu bit.

Redatelj Aleksandar Popovski, gost iz Makedonije, majstorski gradi svog “Gynta” koji ovog puta nije rađen kao velika ansambl-predstava. On se oslanja baš na taj minimalizam u kojem je scena riješena tek s bezbrojnim komadima bijelog platna (koji su i šuma i more i snijeg...) starim stolom i dvama stolcima, te na odličnog Ozrena Grabarića u naslovnoj ulozi.

Tu je jaka glumačka postava u kojoj posebne pohvale zaslužuju Alma Prica, gošća iz HNK, u ulozi Aase i mlada Dijana Vidušin u ulozi Solvejg, žene koja je cijeli život voljela Peera zato što je to sama izabrala. Svakako treba spomenuti nenadmašnog Filipa Šovagovića u preciznoj glumačkoj minijaturi Kuhara.

Ključne riječi

Komentara 2

TI
tilda
02:00 13.03.2010.

Sramotno je o predstavi koja traje 3 sata i ima mnogo problema, koje treba znati eksplicirati, napisati ovako površni dojam. Ako više nemate kazališnog kritičara, molila bih Bojanu Radović da to ne čini jer za to nema ni iskustva, nititi obrazovanja, osim vjerojatno, dobre volje. Pa, do prije nekog vremena nikada nije dolazila na premijere . Grabarić je dobaa glumac i ovakve ga pohvale, uz hvalospjeve Šovagoviću koji je stvarno smiješno nebitan u Peer Gyntu, mogu samo uvrijediti, rastužiti i uvjeriti da su novine neozbiljne.

JU
junije
11:06 13.03.2010.

@tilda - potpuno se slažem s tobom i čini mi se da je ta kulturna rubrika rak-rana ovih novina. potpuno je marginalizirana, nema prave kritike nego samo neki nemušti tekstići.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije