Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
43. DANI SATIRE

Simon Bent: Elling

15.05.2019.
u 14:10

Elling, drama Satiričkog kazališta Kerempuh, igrat će 7. lipnja u kazalištu Kerempuh na 43. Danima satire Fadila Hadžića.

Elling Simona Benta dramska je adaptacija istoimenih poznatih romana, tetralogije norveškog pisca Ingvara Ambjornsena, prema čijim je djelima snimljen i film 2001. godine, nominiran za Oscara za najbolji strani film. Ova duhovita i dirljiva priča o tandemu društvenih autsajdera, osjetljivom i labilnom Ellingu i njegovu djetinjastom i seksualno ugroženom prijatelju Kjellu, koji se nakon zajedničkog boravka u mentalnoj ustanovi suočavaju s izazovima stvarnoga života, podsjećaju nas na sve marginalce, neprilagođene, luzere u borbi s vjetrenjačama – ne samo u naizgled idiličnoj skandinavskoj zemlji, nego i ovdje, kod nas, u nama samima. Uz suptilan crni humor kojim se oživljava tragika svakodnevice, Elling je prepoznatljiva, bliska i humana drama kojom se otvara aktualno pitanje – (ne)prilagođavanja okolini.

Režija: Hrvoje Korbar
Adaptacija: Hrvoje Korbar i Dina Vukelić
Dramaturgija i prijevod: Dina Vukelić
Scenografija: Liberta Mišan
Kostimografija: Barbara Bourek
Glazba: Stanislav Kovačić
Oblikovanje svjetla: Ivan Lušičić Liik
Asistentica režije: Nikolina Medak
Inspicijentica i izvršna producentica: Mirela Tihava

Igraju:

Elling: Marko Makovičić

Kjell: Filip Detelić

Frank: Luka Petrušić

Sestra Gunn, Johanne, Reidun: Csilla Barath Bastaić

Alfons: Velimir Čokljat

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije