Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TAJNA ZVJEZDANIH STAZA

'Shatner je imao ulogu u scenariju!'

14.05.2009.
u 15:33

Scenaristi Robert Orci i Alex Kurtzman, koji su u potpunosti odgovorni za film "Zvjezdane staze" J.J. Abramsa, otkrili su u razgovoru za MTV jednu od najbolje čuvanih tajni o prvoj verziji scenarija. Zašto u potpunosti odgovorni? Zato što je tijekom snimanja filma trajao štrajk scenarista, te ni Orci i Kurtz, niti Abrams, jer su sva trojica članovi scenarističkog sindikata WGA, nisu smjeli ni jednu jedinu riječ promijeniti u već napisanom scenariju, i glumci su morali izgovarati tekst koji je unaprijed napisan, bez ikakvih uobičajenih prilagodbi na licu mjesta tijekom snimanja.

Ali, jedna od prilagodbi načinjenih prije snimanja, dok se to još moglo, bila je ona u kojoj je ispala uloga u kojoj bi William Shatner odglumio kapetana Kirka. No, od nje se odustalo jer su smatrali da bi pojava u holografskoj snimci bila "premala" za originalnog Kirka.

- Jesmo napisali scenu sa Shatnerom – rekao je Orci – i bili smo između sebe podijeljeni na kraju. Nismo htjeli da to bude nekakav štos, htjeli smo da se pojavi na pravi način.

- Kad stari Spock kaže mladom Spocku da mu nije mogao reći što se događa jer bi time pokvario prijateljstvo koje će nastati između njega i Kirka, koje Spock tek treba ostvariti i doživjeti, u prvoj verziji je mladi Spock rekao: 'Još uvijek nisam uvjeren' – kaže Kurtzman.
- Onda mu Spock kaže 'Ne moraš mi vjerovati na riječ', da mu jedan mali disk, holografski DVD, i ode. A u hologramu je Kirkova poruka, i to je trebao biti Shatner.

- DVD je bio Kirkov oproštaj sa Spockom – nastavlja Kurtzman.
- Bila je to rođendanska čestitka (snimljena prije Kirkove pogibije) u kojoj Kirk kaže: 'Ovo je zadnji put što ću ti moći poželjeti sretan rođendan, i želim ti reći koliko si mi značio i koliko su čudesne bile sve one pustolovine koje smo skupa doživjeli'.

Taj govor bi se nastavio kao glasovna pratnja scena u kojima Kirk postaje kapetan Enterprisea i brod kreće na svoju misiju u svemir, ali su scenaristi odlučili da je uloga premala za Shatnera, kaže Orci:

- Nakon dosta dvojbi donijeli smo odluku da ta uloga nije dovoljno velika i da bismo samo uzaludno trošili njegovo vrijeme.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije