Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kino Europa

Šest novih filmova u sklopu Tjedna češkog filma

Scena iz filma Pupoljci
arhiva VL
24.09.2012.
u 12:10

Cijena ulaznica iznosi 25 kuna, dok je za studente i umirovljenike cijena 20 kuna. Paket ulaznica za sve projekcije iznosi 100 kuna i može se kupiti na blagajni kina Europa

Zahvaljujući jednoj od najstarijih filmskih manifestacija u Hrvatskoj, Tjednu češkog filma, ljubitelji europskog filma i ove će godine u Zagrebu vidjeti najzanimljivija nova  ostvarenja češke kinematografije. Šest filmova nastalih tijekom 2011. godine prikazivat će se u kinu Europa  od 4. do 8. listopada.

Na programu su i dvije komedije – Muške nade muški snovi redatelja Jiříja Vejděleka, film u kojem šarmantni šezdesetogodišnji bonvivan Rudolf obrazlaže svoju teoriju o nevjeri i temeljima za sretan brak, te  Perfect Days redateljice Alice Nellis koji se bavi životnim odlukama uspješne Erike koja za četrdeset četvrti rođendan dobiva krasnu čestitku od svoje bivše šogorice, neugodnu poruku na radiju od bivšega muža, kremu za bore od homoseksualnog prijatelja Richarda i plaćeni striptiz od vlastite majke.

Na programu Tjedna češkog filma će se naći i obiteljska drama Pupoljci redateljice Zdeněk Jiráský koja portretira češku radničku obitelj u malom gradu i njen postupni raspad. U filmu Nevinost redatelja Jana Hřebejka pratimo životni put od vrha prema dnu priznatog liječnika, voljenog oca i supruga koji biva optužen za iznimno težak zločin. Alois Nebel animirana je drama o otpravniku vlakova redatelja Tomáša Luňáka koja je nastala na temelju uspješnog stripa. 

Tematski odmak dolazi s povijesnom ratnom dramom Jurja Herza Habermannov mlin koja otvara jedno od najkontroverznijih poglavlja češke povijesti, poslijeratno iseljavanje Nijemaca iz Češke, pri kojem se često pravednički gnjev miješao s najnižim nagonima, ostavljajući za sobom krvavi trag.

Svečano otvaranje 19. tjedna češkog filma u kinu Europa počinje u četvrtak, 4. listopada u 20 sati, a ulaz na otvaranje moguć je samo uz pozivnice. Termini su projekcija filmova od 5. do 7. listopada u 18.30 i 20.30 sati. Cijena ulaznica iznosi 25 kuna, dok je za studente i umirovljenike cijena 20 kuna. Paket ulaznica za sve projekcije iznosi 100 kuna i može se kupiti na blagajni kina Europa.

 

Komentara 2

MO
mokoska
17:34 25.09.2012.

Zdeněk Jiráský nije žensko.

Avatar Anemični guzonja
Anemični guzonja
23:40 25.09.2012.

nekritički preneseno sa stranice Kina Europa, gdje naravno piše isto. Jadni Zdenko je redateljica...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije