Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Film

Šest novih filmova u sklopu Tjedna češkog filma

Cijena ulaznica iznosi 25 kuna, dok je za studente i umirovljenike cijena 20 kuna. Paket ulaznica za sve projekcije iznosi 100 kuna i može se kupiti na blagajni kina Europa
24. rujna 2012. u 12:10 2 komentara 2 prikaza
Scena iz filma Pupoljci
Foto: arhiva VL

Zahvaljujući jednoj od najstarijih filmskih manifestacija u Hrvatskoj, Tjednu češkog filma, ljubitelji europskog filma i ove će godine u Zagrebu vidjeti najzanimljivija nova  ostvarenja češke kinematografije. Šest filmova nastalih tijekom 2011. godine prikazivat će se u kinu Europa  od 4. do 8. listopada.

Na programu su i dvije komedije – Muške nade muški snovi redatelja Jiříja Vejděleka, film u kojem šarmantni šezdesetogodišnji bonvivan Rudolf obrazlaže svoju teoriju o nevjeri i temeljima za sretan brak, te  Perfect Days redateljice Alice Nellis koji se bavi životnim odlukama uspješne Erike koja za četrdeset četvrti rođendan dobiva krasnu čestitku od svoje bivše šogorice, neugodnu poruku na radiju od bivšega muža, kremu za bore od homoseksualnog prijatelja Richarda i plaćeni striptiz od vlastite majke.

Na programu Tjedna češkog filma će se naći i obiteljska drama Pupoljci redateljice Zdeněk Jiráský koja portretira češku radničku obitelj u malom gradu i njen postupni raspad. U filmu Nevinost redatelja Jana Hřebejka pratimo životni put od vrha prema dnu priznatog liječnika, voljenog oca i supruga koji biva optužen za iznimno težak zločin. Alois Nebel animirana je drama o otpravniku vlakova redatelja Tomáša Luňáka koja je nastala na temelju uspješnog stripa. 

Tematski odmak dolazi s povijesnom ratnom dramom Jurja Herza Habermannov mlin koja otvara jedno od najkontroverznijih poglavlja češke povijesti, poslijeratno iseljavanje Nijemaca iz Češke, pri kojem se često pravednički gnjev miješao s najnižim nagonima, ostavljajući za sobom krvavi trag.

Svečano otvaranje 19. tjedna češkog filma u kinu Europa počinje u četvrtak, 4. listopada u 20 sati, a ulaz na otvaranje moguć je samo uz pozivnice. Termini su projekcija filmova od 5. do 7. listopada u 18.30 i 20.30 sati. Cijena ulaznica iznosi 25 kuna, dok je za studente i umirovljenike cijena 20 kuna. Paket ulaznica za sve projekcije iznosi 100 kuna i može se kupiti na blagajni kina Europa.

 

A1
BRZINA JE VRLINA
3 razloga zašto je 5G tehnologija bitna za budućnost gaminga
  • mokoska:

    Zdeněk Jiráský nije žensko.

  • Avatar Anemični guzonja
    Anemični guzonja:

    nekritički preneseno sa stranice Kina Europa, gdje naravno piše isto. Jadni Zdenko je redateljica...