Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MSU

Serija od deset crtića za najmlađe posjetitelje MSU-a

crtići
\"
05.04.2012.
u 09:42

Blok kratkih filmova redateljice Ivane Guljašević i scenarista Brune Kumana pod nazivom \"Hopa, hopa konjiću\" prikazuju se u kinu Metropolis zagrebačkog MSU-a u petak i subotu, 6. i 7. travnja, od 17 sati

Blok kratkih filmova redateljice Ivane Guljašević i scenarista Brune Kumana pod nazivom "Hopa, hopa konjiću"  prikazuju se u kinu Metropolis zagrebačkog MSU-a u petak i subotu, 6. i 7. travnja, od 17 sati. Nastali su u produkciji Školske knjige – Smib.  Redoslijed crtića: 

1. Bo-tuov bubanj (5`55) – iznimna priča o odrastanju, mudrosti, međuljudskim i međugeneracijskim odnosima, o iskazivanju poštovanja prema tradiciji, ali i o spremnosti prihvaćanja novoga. Radnja priče događa se u neobičnom, slikovitom ambijentu, a ispričana je uz pomoć dječaka Bo-tua i njegova bubnja.

 2. Pingvin Gašpar (6`33) – kad je pingvin Gašpar čuo da treba nešto poželjeti kad ugleda zvijezdu padalicu, sinula mu je ideja: skinut ću zvijezdu s neba, pustiti je da padne i izreći želju. No je li moguće dohvatiti zvijezdu? I hoće li Gašpar dočekati svoju padalicu?

 3. Pticani (5`11) – nakon što se pijetao, kos, fazan, paun, puran i golub nisu mogli dogovoriti tko je od njih najljepši, mudri im je mačak predložio da organiziraju izbor za najljepšeg pticana. Ta ideja im se jako svidjela. Na natjecanju su se kočoperili, napuhivali, purlikali, šepirili, šetali i paradirali izmamljujući uzvike divljenja u publici i u žiriju. Pticani su doista bili lijepi. Ali tko je pobijedio?

 4. Lude želje (7`43) – svatko ima neku želju, a jedan je obični praščić, koji je volio jesti, valjati se u blatu i šetati šumom, svaki dan imao neku novu i neobičnu želju. Jednog je dana, šetajući šumom i sanjareći, naišao na ludu gljivu koja mu je obećala ispuniti tri želje ako je ne pojede. Što je praščić zaželio i jesu li mu želje ispunjene?

 5. Potraga (6`56) – to je ekološka priča o potrazi gradskog psa za boljim i čišćim domom. Na tom putu nailazi na razumijevanje drugih životinja i one mu se pridružuju želeći i same čisti dom. Hoće li životinje pronaći svoj novi dom i hoće li on ispuniti njihova očekivanja?

 6. Ježeva škola (2`51) – priča je to o ježiću Bodljimiru, prvašiću koji je krenuo u školu kod starog učitelja ježa. Ondje će naučiti kako se sklupčati kad mu je život u opasnosti, kako nakostriješiti bodlje i sve ostalo u što mora biti upućen jedan jež. A zapamtit će i još nešto što će ga obilježiti za cijeli život.

 7. Amo-tamo (6`58) – pingvin, medo i tuljan lutali su svaki u svom dijelu polarnog krajolika i dosađivali se. No kad su u polarnoj noći ugledali sjajeće nebo, znatiželjno su krenuli prema toj čudesnoj svjetlosti. A to je bio cirkus! Uživali su u predstavi, a kad je cirkus otišao, uz igru i smijeh spoznali su vrijednost pravog prijateljstva.

 8. Drveni neboder (8`47) – to je životna priča o stanovnicima neobičnog nebodera s mnogo katova i mnogo stanovnika. Od podruma do krova, kat po kat, upoznajemo stanare, njihove karaktere, probleme koji ih muče i način na koji žive.

 9. Hopa, hopa, konjiću (3`40) – na kraljevskom dvoru maleni je kraljević razigran baš kao i svako dijete. Za zabavu mu je dovoljan stolac na kojemu s mnogo mašte i vedrine kreće na čudesno putovanje.

Ova vedra, uglazbljena priča u stihovima pokazuje kako dječja mašta doista ne poznaje granice.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije