Naslovnica Kultura Knjige

Sedam veličanstvenih mladih autora osvajaju Frankfurt

Hrvatska ove godine u Frankfurt šalje sedam mladih književnika
11. listopada 2016. u 15:03 0 komentara 940 prikaza
Ivan Jozić i Iva Tkalec
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

        Kada sam dobio poziv za predstavljanje Hrvatske na sajmu knjiga u Frankfurtu, mislio sam da me netko zeza, rekao je novinarima u Ministarstvu kulture mladi književnik Zoran Antičević koji je jedan od “sedam veličanstvenih” pisaca koji slijedećeg tjedna putuju na najveći svjetski sajam knjiga.

Uz Antičevića, u Frankfurt u organizaciji udruge Brod kulture i Ministarstva kulture putuju i Iva Tkalec, Ivan Jozić, Borna Vujčić, Katja Grcić, Valent Pavlić i Ružica Aščić. Riječ je o afirmiranim i nagrađivanim mladim autorima koji imaju objavljene knjige, a u Frankfurtu će pokušati doći i do stranih nakladnika i literarnih agenata, te do međunarodne afrimacije.

Hrvatski nacionalni štand ove godine ima pedesetak četvornih metara prostora i smješten je, kao i obično, u peti paviljon. Štand otvorenog tipa dizajnirala je Draga Komparek, posluživši se i fotografijama hrvatskih gradova, a hrvatski nastup je osmislio Igor Gerenčer iz udruge Brod kulture. Hrvatska će se tako u Frankfurtu od 19. do 23. listopada predstavljati pod motom “Hrvatska povijest - kultura - život”.

Uz predstaljanje knjiga sedmoro mladih književnika, na hrvatskom nacionalnom štandu biti će prisutne knjige sedamnaest domaćih nakladnika, a priliku za predstavljanje imati će i Ingrid Divković, Rosie Kugli, Lea Bezar i Karlovčanka Bojana Meadžija koja će predstaviti knjigu “Trči! Ne čekaj me...”. Riječ je o autobiografskom romanu koji je napisala sa šesnaest godina u atomskom skloništu za Domovinskog rata u Hrvatskoj.

Ove će godine u fokusu frankfurtskog sajma biti nizozemska i flamanska književnost koje će predstavljati 70 autora.     

Vrtovi Hrvatske
Vrtovi Hrvatske
100% domaće voće i povrće sad je svima dostupno!

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.