Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi uspjeh

Sedam nominacija za Frljićevu uspješnicu "Mrzim istinu"

'07.11.2011., HDDU, Zagreb -  U prostorijama Hrvatskog drustva dramskih umjetnika objavljene su nominacije za Nagradu hrvatskog glumista. Visnja Mazuran, Spiro Guberina, Tomislav Kurelac i Dejan Sorak
Foto: 'Borna Filic/PIXSELL'
1/3
07.11.2011.
u 16:24

Na Nagradi hrvatskog glumišta trijumf malih kazališta, dramski program Hrvatskog radija nagrađen je za izniman doprinos

"Mrzim istinu" redatelja Olivera Frljića u izvedbi Teatra &TD apsolutni je hit ovogodišnjie dodjele Nagrada hrvatskog glumišta – nominirana je u čak sedam kategorija – za najbolju predstavu u cjelini, za najbolje redateljsko ostvarenje, za najbolju glavnu žensku i mušku ulogu (Ivana Roščić i Rakan Rushaidat), za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina (Iva Visković i Filip Križan) te za najbolji praizvedeni suvremeni dramski tekst (Oliver Frljić). Nominacije su predstavljene u ponedjeljak 7. studenog u Društvu dramskih umjetnika. Za najbolju predstavu uz nju se natječu "Amateri" (Kazalište KNAP) te "Michelangelo Buonarroti" (Kazalište lutaka Zadar), dok se za najboljeg redatelja natječu Krešimir Dolenčić za "Čudo u Poskokovoj Dragi" (Kerempuh) te Dražen Ferenčina za "Michelangela Buonarrotija".

Uspješni Amateri

Nagrada za glavnu žensku ulogu mogla bi pripasti i Jeleni Miholjević za ulogu Kate (Kate Kapuralica) izvedenu na Libertasu te Mariji Skelez za Helenu (GK Žar ptica). Među muškim glumcima natječu se i Goran Grgić za ulogu Grge (Amateri) i Milan Pleština za ulogu Leonea Glembaja (zagrebački HNK). Za najbolju sporednu žensku ulogu nominirane su Petra Dugandžić (Amateri), Natalija Đorđević (Diva) te Sunčana Zelenika Konjević (Idu svati, mlade ni). Za sporednu mušku ulogu natječu se Dražen Čuček (Kralj Edip), Vilim Matula (Amateri) te Enes Vejzović (Tartuffe).

Za najbolje uloge mladih glumaca do 28 godina nominirane su i Tara Rosandić (Tko je srušio Berlinski zid) te Mirela Videk (Murlin Murlo), a u muškoj kategoriji Marko Hergešić (Kamenje) te Ivan Magud (Kate Kapuralica).

Nagrada i za Radio drame

Manja kazališta ove godine apsolutno dominiraju među nominacijama u odnosu na velika. Za životno djelo u kategoriji drame dobio je Zlatko Crnković, a za operu Nada Puttar-Gold, dok je Dramski program Hrvatskog radija dobio nagradu na izniman doprinos kazališnoj umjetnosti. Za najbolju operu natječu se "Adriana Lecouvreur", "La Gioconda" te "Parsifal", a za balet "Air", "Dodir" te "Večer tri baleta". Za najbolje operne uloge nominirani su: Kristina Kolar, Dubravka Šeparović-Mušović i Vedrana Šimić te Ozren Bilušić, Siniša Hapač i Robert Kolar. Dodjela nagrada održat će se 24. studenog u zagrebačkom HNK.

Komentara 1

HU
Hummingbird
14:31 08.11.2011.

Lijepo, a gdje možemo pročitati taj sjajni tekst? Nekako se čini kao da nema nikakvog teksta osim onoga koji su sklopili na probama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije