Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
7. festival KinoKino

Sedam filmova natječe se za dječju naklonost, a igra i klasik "Labirint"

Samir Ceric Kovacevic
30.09.2022.
u 10:06

Filmski festival za djecu KinoKino od sljedeće godine postat će i cjelogodišnji filmski program

U kinu Kinoteka u srijedu je svečanom projekcijom slovenskog filma "Kapa" započelo 7. izdanje Filmskog festivala za djecu KinoKino. Oduševljenoj mladoj publici film su predstavili redatelj Slobodan Maksimović, glumci Gaj Črnič i Kaja Podreberšek koji su igrali glavne uloge, ali i dio ekipe filma i domaći glumci koji su posudili glasove za hrvatsku sinkronizaciju filma.

Filmski festival za djecu ove će se godine održavati do 2. listopada u zagrebačkim kinima Kinoteka, Tuškanac, u nedjelju, posljednjeg dana festivala, i u online izdanju, a donosi neke od najzanimljivijih dugometražnih dječjih filmova iz cijelog svijeta.
A KinoKino će, otkrili smo, od sljedeće godine postati cjelogodišnji filmski program!

– Jako nas veseli što ćemo se s vama moći susretati redovitije i tijekom cijele godine. Sve ono što čini ovaj festival – dobri filmovi iz cijeloga svijeta, premijere, razgovori, susreti s redateljima, glumcima, autorima, radionički programi, popratni programi poput "Mog prvog odlaska u kino", sve ćemo to i dalje s entuzijazmom nastaviti raditi, stoga se vidimo tijekom cijele godine u gradskim kinodvoranama! – kazala je povodom otvaranja direktorica festivala Selma Mehadžić.

Ove godine za najbolji film KinoKina natječe se čak sedam naslova, među kojima je i spomenuta "Kapa", dirljiva i poučna priča dječaku Eriku, štićeniku doma za nezbrinutu djecu, ovog ljeta nagrađena na Sarajevo Film Festivalu. Tu je i njemački film "Noćna šuma" o avanturi dvojice dječaka, litavski "Srce leptira" te danski znanstvenofantastični film "Moj brat robot".

U suradnji s kinom Kinoteka u popratnom programu "Klasici u subotu" na rasporedu je apsolutni hit 80-ih, mračni fantasy mjuzikl "Labirint" Jima Hensona s Davidom Bowiejem i Jennifer Connelly u glavnim ulogama.
A KinoKino i ove godine ponovno donosi program "Moj prvi odlazak u kino", osmišljen za one najmlađe koji će se prvi put susresti s čarolijom filma na velikom platnu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije