Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
festival

Sedam dana vrhunske glazbe u crkvama Korčule

'korkyra_nnn_kul_050913'
''
06.09.2013.
u 11:30

U subotu u lijepom ambijentu drevne korčulanske katedrale sv. Marka počinje prvi koncert drugog izdanja Korčulanskog međunarodnog baroknog festivala Korkyra

U subotu 7. rujna u 21 sat u lijepom ambijentu drevne korčulanske katedrale sv. Marka počinje prvi koncert drugog izdanja Korčulanskog međunarodnog baroknog festivala Korkyra. Svečano otvaranje obilježit će nastup uglednog poljskog ansambla Arte dei suonatori. U programu pod naslovom \"Zavodljiva Venecija\" bit će izvedeni koncerti za violinu, psalterij i orgulje Vivaldija, Albinonija, Perottija i Torellija. Festival traje do 13. rujna. Osim u katedrali, programi će se održavati i u crkvama sv. Nikole i Svih Svetih. Svake večeri na redu je drugi program u izvedbama vrhunskih hrvatskih i svjetskih glazbenika kao što su vokalni ansambl Odhecaton, Enrico Onofri s Hrvatskim baroknim ansamblom i talijanskim sastavom Imaginarium, Laura Vadjon, Bojan Čičić i drugi. Jedan od najzanimljivijih programa svakako će biti hrvatska premijera novog projekta Katarine Livljanić, njezina pariškog ansambla Dialogos te Joška Ćalete i njegovih kantadura. Svoj autorski program pod naslovom Okamenjeni glasi, nadahnut tekstovima stećaka i ritualima srednjovjekovne Bosne i Hercegovine, Katarina Livljanić izvodi u utorak 10. rujna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije