Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcija asistentice redatelja

‘Saša Broz ustaška nevjesta’ mogao bi biti naslov kazališnog projekta

Saša Broz
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
29.10.2014.
u 16:21

Reagirajući na sadržaj biltena HNK Ivana pl. Zajca u kojem se imenom i prezimenom navodi kao asistentica redatelja Sedlara na projektu “Ognjište”, reagirala je Saša Broz

Reagirajući na sadržaj biltena HNK Ivana pl. Zajca u kojem se imenom i prezimenom navodi kao asistentica redatelja Sedlara na projektu “Ognjište” u HNK Zagreb 1991. godine, redateljica Saša Broz poslala nam je tekst koji je objavila i na društvenim mrežama, a koji prenosimo u cijelosti:

SAŠA BROZ USTAŠKA NEVJESTA mogao bi biti naslov novog autorskog projekta na daskama koje nekom život znače, a drugima u glavi fale. Drago mi je da je moj višegodišnji trud kao ustaške aktivistice u ilegali napokon prepoznat. Samozatajna i tiha, nisam imala hrabrosti ni pomisliti da bi mi jednom netko ukazao ovako veliku čast. Srce lupa mahnito, već znam čekaju me mnoge besane noći. Osjećam se slobodno makar sam još uvijek opijena heteroseksualnošću. 

Ako sam dio autorskog projekta, to znači da imam i neka autorska prava? Mislim, mog djeda je igrao Richard Burton, onda bi mene mogla recimo... Julia Roberts. A kostim? Nema dvojbe. Bit ću umotana u zastavu. Mogu trčati po pozornici u obliku slova U, dok kolege izvikuju NDH, HDZ, PAVELIĆ, TUĐMAN. Što ako mi izleti “Tito” – mislim zabunom? Predlažem i izbor glazbe “jer 90-e su bile godineeee”.

Toliko svježih ideja. Ne želim se miješati kolegama u režiju jer su mi oni uzor i inspiracija otkad znam za sebe, ali recimo kada bih se nekako mogla objesiti na pročelje zgrade umotana u zastavu, mislim da bi poentirali. Ili profitirali kao profiteri. Ili profiteroli. Ovakve kao ja, crvenokose i zelenooke, nekoć su gorjele pa na kraju mogu i ja ustaška nevjesta biti baklja. Ritualna. A tko zna, možda mi uloga dobro dođe za sljedeće izbore. Nikad ne znaš. Moj ego je pun. U njega više ništa ne stane osim Boga i Hrvatske! 

Za dom spremna... dekicu, čašu vina i pucketanje vatre iz kamina... 

>> Je li HNK Zagreb devedesetih bio ustaški teatar?

Komentara 27

MA
majeltomoguce
16:40 29.10.2014.

Nakon Tomića, još netko je dobio kantu izmeta na glavu a ime mu je Frljić (prezime zapravo). I isto kao i Tomić dobio je što je i zaslužio :).

TA
tamanitelj
16:44 29.10.2014.

Treba ti zabranniti svaki pristup kazalištu

DU
Deleted user
17:46 29.10.2014.

više gluposti u ovako malom članku može napisati jedino savo štrbac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije