Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Album "Djeca"

Sara Renar beživotno između tvrdog rocka i kantautorstva

Sara Renar
10.06.2013.
u 12:12

Pjesme su neujednačene kvalitete – od boljih, ali ne i vrhunskih, tipa “U velikom stilu” i “Termopil” do tekstualno i glazbeno srednjoškolskih pokušaja da se bude iskričav individualac (“Altruizam”)

Mlada Sara Renar nova je kantautorska “senzacija” na domaćoj sceni, ali čini se da joj specijalizirani glazbeni mediji više daju vjetra u leđa zbog dobrohotnosti “da se nešto događa”, nego što to objektivno zaslužuje. Renar ima talent, ali u plodnijim i zahtjevnijim sredinama ovakve bi se albume preskakalo dok taj talent malo više autorski ne sazre i ne stekne bolje oblikovane vještine.

Album “Djeca” zvuči kao da se između glavne junakinje i njezina benda vodila bitka hoće li pjesme zvučati kao kantautorski materijal ili “radio-friendly” rock. Pritom su same pjesme neujednačene kvalitete – od boljih pjesma, ali ne i vrhunskih, tipa “U velikom stilu” i “Termopil” do tekstualno i glazbeno srednjoškolskih pokušaja da se bude iskričav individualac (“Altruizam”). Povrh svega, Sara zvuči poput mnogih naših kantautorica posljednjih godina (Lea Dekleva, Suzana Horvat...) – kao da joj je netko isisao život.

Poneka pjesma ima šanse za ograničeni radijski život, ali sveukupno Sara mora sjesti i razjasniti koliko je ona sama sretna i zadovoljna u cijeloj priči.

Ocjena: 3/5

Komentara 1

PA
panonski
01:08 27.03.2017.

konacno realna kritika njene glazbe... U stvari mislim da je jos dobro i pocascena

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije