Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Balet

San zaručnice u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku

balet, San zaručnice, Staša Zurovac
arhiva VL
15.11.2010.
u 14:22

U predstavi plešu članovi riječkog baletnog ansambla: Ludwig Jerkander, Svebor Zgurić, Ashatbek Yusupzhanov i Irina Köteles

"San zaručnice“ balet je koji  progovara o muško-ženskim odnosima, a u njegovoj su glazbenoj podlozi pjesme svjetski poznatih autora Jeana Marca Zelwera i Toma Waitsa. Koreograf i redatelj Staša Zurovac u toj predstavi preispituje konstantne žudnje poput ljubavi, radosti, slobode...

- Tu je zaručnica koja sanja o svom imaginarnom zaručniku, isprepleću se dva principa, muški i ženski, koji se pokušavaju kroz ples, radost i dinamiku nametnuti, i ona odabere jednog od njih. Sve se zbiva u elementu snova, taj san ona stalno sanja, stalno misleći da se probudila -  riječi su kojima autor opisuje ovu zanimljivu baletnu predstavu.

"San zaručnice“ s iznimnim uspjehom praizveden je 1998. na Svjetskoj izložbi Expo u Lisabonu, a uslijedile isto tako uspješne izvedbe na maloj sceni Covent Gardena u Londonu te Beogradu, Dubrovniku, Zagrebu i Rijeci. Svaka se od njih razlikovala od prethodne i svaka je ispraćena odobravanjem publike i kritike. Prošle godine nova verzija "Sna zaručnice“ izvedena je u okviru manifestacije "KamovFest“ , a sada se vraća na scenu Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku. Predstava će biti izvedena u  utorak 16. studenoga u 19.30 sati i u  četvrtak, 18. studenog u 11 i 19.30 sati.

U predstavi plešu  članovi riječkog baletnog ansambla:  Ludwig Jerkander, Svebor Zgurić, Ashatbek Yusupzhanov i Irina Köteles.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije