Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
19. sa(n)jam knjige i autora u Puli

Sajam u znaku Vojvodine, Rusije i socijalizma na klupi

Lanjski dobitnici Kiklopa među kojima je i nedavno preminuli Mirko Kovač
Foto: Pixsel
05.12.2013.
u 13:14

Sajam završava dodjelom Kiklopa 15. prosinca u prelijepoj galeriji Sveta srca

Pulski Sa(n)jam knjige i autora počinje danas u podne u zgradi nekadašnjeg mornaričkog kasina. Tema 19. sajma, koji traje desetak dana, podijelila se u tri rukavca koji možda ipak utječu u isto ušće. Riječ je o Vojvodini, Rusiji i socijalizmu koji je ovaj put prigodno smješten na klupu. Sajam će proglasiti otvorenim ruska autorica Tatjana Tolstaja, dok će njegov kraj biti u znaku još jedne slavne Ruskinje, autorice Ljudmile Ulickaje koja će uz Pulu posjetiti i Zagreb predstavljajući svoj novi hrvatski prijevod, roman “Daniel Stein, prevoditelj”.

Obje će autorice biti gošće neumornog i uvijek dobro informiranog Voje Šiljka na omiljenom pulskom programu Doručak s autorom, koji je o pulskim doručcima prije dva mjeseca objavio i poveću knjigu kod Disputa. Na sajam dolazi 260 autora iz Hrvatske i inozemstva, a za kupce knjiga pripremljeno je obilje od čak 15.000 naslova. Među zanimljivim gostima svakako su i Želimir Žilnik, Tomislav Žigmanov, Radoslav Petković, Filip David, Bekim Sejranović, Milorad Popović, Julya Rabinowich, Oleg Kašin, Flavio Sorga, Aleksandar Genis, Ivan Lovrenović, Ahmet Űmit, Goran Vojnović, Tonko Maroević, Andrej Nikolaidis...

Među najčešćim gostima bogatih pulskih programa je i Miljenko Jergović, a poseban specijalitet sajma u Puli je prvo javno predstavljanje knjige nedavno preminulog književnog klasika Mirka Kovača “Vrijeme koje se udaljava”. Kovačeva knjiga bit će predstavljena 14. prosinca navečer u galeriji Cvajner u kojoj će svoje slike izložiti i Kovačeva supruga Slobodanka Boba Kovač. Izdavač je Fraktura koja je Kovaču objavljivala sabrana djela.I ovogodišnji sajam u Puli nudi brojne atraktivne koncerte (dolaze gosti iz Vojvodine), filmske projekcije i druženja s gostima.

Sajam završava dodjelom Kiklopa 15. prosinca u prelijepoj galeriji Sveta srca. Jedan kiklopovac se već zna, nagradu za životno djelo dobio je ugledni hrvatski teoretičar književnosti Milivoj Solar, inače i dugogodišnji predsjednik žirija za Večernjakovu kratku priču.A koliko se zna, tema 20. pulskog sajma već je odabrana. Taj će jubilarni festival biti posvećen stogodišnjici početka Prvog svjetskog rata, o kojem u svom opsežnom romanu “Rod” piše i već spomenuti Miljenko Jergović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije