Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gostovanje ZKM-a

Sada je, zapravo, sve dobro u HNK Varaždin

ZKM, Sada je, zapravo, sve dobro“
arhiva ZKM
06.06.2013.
u 10:56

Ovo je je groteskna, satirična crno-humorna vizija hrvatskog društva nadahnuta poznatom dramom „Višnjik“ Antona Pavloviča Čehova. To je društvo bez iluzija, u kojem je gubitak uobičajnog načina života, neizbježna svakodnevica

Autorski projekt „Sada je, zapravo, sve dobro“, Olje Lozice, i izvedbi Zagrebačkog kazališta mladih gostuje u četvrtak 6. lipnja, u varaždinskom Hrvatskom narodnom kazalištu.

Predstava „Sada je, zapravo, sve dobro“ je groteskna, satirična crno-humorna vizija hrvatskog društva nadahnuta poznatom dramom „Višnjik“ Antona Pavloviča Čehova. To je društvo bez iluzija, u kojem je gubitak uobičajnog načina života, stvari i poštovanja, jednostavna i neizbježna svakodnevica. Ipak, autorica i redateljica Olja Lozica pokušava i u takvom svijetu pronaći nadu i snagu te je hrabro i bez ostataka podijeliti s publikom.

Dramaturg Matko Botić o predstavi je zapisao: „Kako napraviti predstavu o najobičnijem, svakidašnjem trajanju, a da taj mimesis ne stvori uvijek istu kolekciju sitnih realizama u izvedbenom stilu? Kako bez patetike govoriti o situacijama kojima emotivni potencijal kipi preko rubova? Može li se istovremeno biti političan i nezainteresiran za izravno optuživanje? Nastanak ove predstave ispunjen je traženjima odgovora na spomenuta pitanja, kroz proces koji se trudio zadržati fokus na doslovnosti sadržaja i stalno inzistirati na apstraktnom potencijalu forme. Bez unaprijed pripremljenog teksta, bez čvrste strukture, bez ironijskog odmaka“.

U predstavi glume: Doris Šarić Kukuljica, Dora Polić Vitez, Marica Vidušić, Urša Raukar, Damir Šaban, Zoran Čubrilo, Maro Martinović, Filip Nola i Petar Leventić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije