Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gostovanje

Ruski avangardni Plavi nosovi za publiku u Zadru

Plavi nosevi - Rusija - ljeto u Zadru 2015. do 16. srpnja
PR
03.06.2015.
u 09:10

Marinko Sudac podsjetit će zadarsku publiku zašto su "Nosovi" gospodari najvećih svjetskih izložbi

Zovu ih veselim vjesnicima katastrofe, ali to ni izbliza ne određuje ono što doista radi grupa avangardnih ruskih umjetnika "Plavi nosovi". Zagreb ih je vidio, a sad je na redu Zadar! Od srijede 3. lipnja izlažu u Galeriji umjetnina Narodnog muzeja Zadar, koja je u suradnji s Institutom za istraživanje avangarde i Kolekcijom Marinko Sudac priredila njihovo gostovanje koje se proteže čak do 16. srpnja.

Pretjerana ekspresija i oksimoronska "gruba suptilnost" grupe, čiju jezgru čine Vjačeslav Mizin i Aleksandr Šaburov, upozorava na "narodni duh" u podlozi umjetničkog rada grupe osnovane znakovitog posljednjeg dana 1999. godine. Marinko Sudac podsjetit će zadarsku publiku zašto su "Nosovi" gospodari najvećih svjetskih izložbi.

>>  Plavi nosevi i slavni Oleg Kulik, čovjek-pas, gostuju u Poreču

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije