Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vrijeđa osjećaje vjernika

Rusija zabranila Verhoevenov film o redovnici lezbijki

Screenshot
19.09.2021.
u 11:53

Rusko ministarstvo kulture zabranilo je prikazivanje filma o časnoj sestri lezbijki jer krši ruske zakone, objavila je agencija TASS.

"Benedetta" nizozemskog redatelja Paula Verhoevena biografska je drama o časnoj sestri iz 17. stoljeća koja se po dolasku u samostan upušta u vezu s drugom redovnicom. 

Film je bio konkurenciji na ovogodišnjem festivalu u Cannesu. 

Po ocjeni ruskog državnog regulatora, film sadrži scene koji vrijeđaju osjećaje vjernika što je protuzakonito. 

Pošto se Rusiji rijetko dobivaju dopuštenja za prikazivanje filmova sa istospolnim seksualnim scenama, neki distributeri ih unaprijed izbacuju kako bi ishodili dozvolu. 

Kritičari ministarstvo optužuju za cenzuru i kršenje umjetničkih sloboda. 

"Benedetta", kao i raniji Verhoeveni radovi poput "Sirovih strasti" i "Elle", sadrži erotski nabijene scene, golotinju i seksualne igračke. 

Ovogodišnji pobjednik berlinskog filmskog festivala "Baksuzno bubanje ili bezumni pornić" rumunjskog redatelja Radu Jude također nije dobio dozvolu za prikazivanje u Rusiji. Cenzurirana verzija s novim ruskim naslovom dobila je zeleno svjetlo za distribuciju. 

Ključne riječi

Komentara 5

BH
BHHrvat
13:04 19.09.2021.

Tako to rade rusi.... Kod nas se to ne smije, jer nama vladaju Soroš i slični igrači

KU
kuramela
12:26 19.09.2021.

Nisu oni ludi, svaka čast.

Avatar ilija.pravednik
ilija.pravednik
13:09 19.09.2021.

Bravo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije