Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUKCIJA

Rothkova slika \"Narančasto, crveno, žuto\" prodana za 87 mil. $

Orange, red, yellow, Mark Rothko
AFP/Pixsell
09.05.2012.
u 11:25

Tako je slika američkog umjetnika rođenog u Letoniji nastala 1961. godine postala najskuplje djelo moderne umjetnosti

Slika američkog umjetnika rođenog u Letoniji Marka Rothka "Narančasto, crveno, žuto" prodana je za 86,9 milijuna američkih dolara na aukciji u Christie'su u New Yorku.

Tako je slika nastala 1961. godine postala najskuplje djelo moderne umjetnosti, javlja BBC.

Christie's je objavio da je na aukciji ukupno prikupljeno 388,5 milijuna dolara čime je srušen rekord zarade od prodaje djela moderne umjetnosti iz 2007.

Podsjetimo, prošlog je tjedna jedna od četiri izvorne verzije “Krika” Edvarda Muncha prodana anonimnom kupcu za 120 milijuna dolara, najvišu cijenu ikad postignutu na aukciji.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije