Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Queer New York

Room 100 u New Yorku nastupili bez najjače karike  

Queer New York, Room 100
arhiva Queer
30.10.2013.
u 15:38

Na rasprodajnoj predstavi bio je i kritičar New York Timesa, koji od početka prati program Queer New Yorka, koji zasad u američkim medijima ima vrlo dobar odjek

U mračnom podrumu newyorškog Abrons centra splitska je grupa Room 100 posjetitelje Queer New York festivala uvukla u podjednako taman svijet teške psihoze, od koje se tridesetak godina bezuspjesno liječio Splićanin čija je priča o potucanju po različitim bolnicama i stravičnim nuspojava lijekova, zabilježena kamerom, poslužila kao ishodište fizičkog performansa kojeg izvode umjetnici Jakov Labrović i Antonia Kuzmanić.

Velika je šteta što Labroviću Američka ambasada u Zagrebu nije odobrila vizu, jer njegov je dio predstave, u kojoj pokazuje iznimnu kontrolu leđnih mišića, transformirajući ljudski u gotovo čudovisni lik, ujedno i njen najatraktivniji dio. Umjesto izvedbe uživo, Labrovića smo gledali na videu, a predstavu C8H11NO2 svojim je nastupom pred newyorškom publikom zaključila Antonia Kuzmanić, zasluživši pljesak zajedno s Davorom Gazdeom, koji je izvedbu pratio glazbom uživo.

Na rasprodajnoj predstavi bio je i kritičar New York Timesa, koji od početka prati program Queer New Yorka, koji zasad u američkim medijima ima vrlo dobar odjek. (mz/VLM)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije