Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odrasla Rowling

Roman za odrasle J. K. Rowling objavljen i na hrvatskom jeziku

j. k. rowling i novi roman
NI Syndcation(Pixsell
03.12.2012.
u 13:51

Mozaik knjiga u utorak 4. prosinca predstavit će hrvatsko izdanje prvog romana za odrasle "Prijevremeni izbori" Potterove "mame" J. K. Rowling. Za roman ste se mogli i predbilježiti, a na hrvatski ga je prevela Mirna Čubranić.

U utorak 4. prosinca Mozak knjiga će javnosti predstaviti hrvatsko izdanje prvog romana za odrasle Potterove stvoriteljice Joanne K. Rowling. Roman je na hrvatski prevela Mirna Čubranić, a originalni engleski naslov “Casual Vacancy” u Hrvatskoj se može pronaći pod naslovom “Prijevremeni izbori”. Za kupnju hrvatskog izdanja romana moglo se predbilježiti i na nedavnom Interliberu (i putem interneta) na kojem je uradak J. K. Rowling prodavao sarajevski Buybook. Roman koji ima elemente krimića, ali i društvene kronike malog (i izmaštanog) engleskog gradića Pagforda našao se i na beogradskom sajmu knjiga u listopadu gdje je srpsko izdanje u nakladi Evro-Giuntija u samo nekoliko dana bilo prodano u 10.000 primjeraka. Britanska književnica proslavila se serijom romana o Harryju Potteru koji su u svijetu prodani u čak 450 milijuna primjeraka, a našli su se i na filmskom platnu te filmskoj industriji osigurali višemilijunsku zaradu.

J. K. Rowling za romane o Potteru dobila je brojne nagrade, među njima i nagradu princa od Asturije, ali ne za književnost, nego za mir, ali i novoustanovljenu dansku književnu nagradu koja nosi ime Hansa Christiana Andersena od 60.000 funti. Roman J. K. Rowling bilježi izvrsnu prodaju u svijetu, gdje se pojavio 27. rujna ove godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije