Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brač

Rinella Ivanković izlaže u Galeriji umjetnina 'Branislav Dešković'

Izložba Rinelle Ivanković Brač
arhiva
10.08.2012.
u 15:14

Nakon završene Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, upisuje Akademiju koju završava 2007. na kiparskom odsjeku u klasi prof. S. Gračana. Imala je pet samostalnih izložbi i veći broj skupnih izložbi u Hrvatskoj te jednu u Austriji

Izložba Rinelle Ivanković otvara se u Galeriji umjetnina "Branislav Dešković" u Bolu na Braču u petak od 21.30 sati.

"Slikarski izričaj Rinelle Ivanković bavi se jednim sretnijim svijetom, odnosno, pokazuje kako bi naša svakodnevica na ovom planetu zapravo trebala izgledati ili na kojoj frekvenciji stvarnosti vibrirati. Između mnogo ponuđenih izbora, ova umjetnica sustavno se opredjeljuje za poetiku u kojoj harmonija, sreća i pozitivna percepcija okoline nisu tek jedno izdvojeno, slučajno iskustvo, nego kontinuirani umjetnički svjetonazor. Kroz prividno dopadljivi stilski sloj tzv. dječjeg crteža, u kojemu se reflektira i tradicija pažljivo filtriranog apstraktnog ekspresionizma te lirske, kolorističke apstrakcije, Rinella Ivanković uspostavlja motivske koordinate koje skladno povezuju kozmološke, ekološke i egzistencijalne teme u sasvim originalni autorski amalgam", dio je teksta predgovora povjesničarke umjetnosti Ive Körbler.

Izložba traje do do 24. kolovoza.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije