Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za mjuzikl MAMMA MIA!

Renati Sabljak nagrada Kazališta Komedija za najbolje umjetničko ostvarenje u 2015. godini

renata sabljak
Foto: PR FOTO
1/9
29.12.2015.
u 17:11

Dobitnici će na silvestarskoj izvedbi mjuzikla MAMMA MIA! (u četvrtak, 31. prosinca 2015. u 17.30 sati) biti uručena plaketa i novčana nagrada

Glumica Renata Sabljak dobitnica je nagrade Kazališta Komedija za najbolje umjetničko ostvarenje u 2015. godini. Prosudbeno vijeće u sastavu Ivice Prlendera, predsjednika Vijeća, ravnatelja ZGK "Komedija" Nike Pavlovića, Ivice Žigića, predstavnika Hrvatske elektroprivrede te predstavnici medijskih pokrovitelja Dražen Klarić (Večernji list) i Josip Majher (Soundset) donijeli su jednoglasnu odluku da se ovogodišnja Nagrada za najbolje umjetničko ostvarenje dodijeli članici ansambla Kazališta Komedija Renati Sabljak za ulogu Donne Sheridan u mjuziklu MAMMA MIA!. 

Dobitnici će na silvestarskoj izvedbi mjuzikla MAMMA MIA! (u četvrtak, 31. prosinca 2015. u 17.30 sati) biti uručena plaketa i novčana nagrada. Sponzor Nagrade je Hrvatska elektroprivreda.

Renata Sabljak u Komediji je debitirala nastupom u mjuziklu "Mali dućan strave" 2002. i od tad je praktički nemoguće zamisliti ijedan mjuzikl bez ove iznimne umjetnice. Nastupala je u Komedijinim  mjuziklima svjetskoga glasa: Chicago, Briljantin, Aida, Skidajte se do kraja, Cabaret, Monty Python's Spamalot, Jalta, Jalta..., ali i vrsna je glumica u dramskim predstavama.  

Trenutno oduševljava publiku u velikom Komedijinom hitu - mjuziklu Mamma Mia!, u ulozi Donne Sheridan, i jedina je solistica ove predstave koja je nastupila u baš svakoj izvedbi (jedina je koja nema alternaciju).

Nagrade: Nagrada za animaciju lutke i zajedničku igru ansambla na SLUK-u, Osijek (Čudesni svijet brojeva), Nagrada za zajedničku igru ansambla Assitej 2004. (Čarobna flauta);Nagrada Festivala glumca za najbolju mladu glumicu godine 2005. za ulogu Marice (Svoga tela gospodar); Orlando2006. (Ondine, Dubrovačke ljetne igre); Nagrada hrvatskoga glumišta 2014. za ulogu Gospe od Jezera (Monty Python's Spamalot).

Komentara 1

IU
i.uremovic
18:43 29.12.2015.

Sjajna žena i pjevaćica! Čestitke!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije