Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hrvatski paviljon

'Remek-djelo' arhitekata u rezalište - autori spremni odgovarati

paviljon (1)
Goran Kovačić/PIXSELL
23.09.2010.
u 18:44

Šutnja izbornika ostavlja prostora nagađanjima među kojima je i ono da se sprema gradnja novoga paviljona.

Iako je izbornik ovogodišnjega hrvatskog nastupa na Bijenalu u Veneciji Leo Modrčin na početku rujna sa skupinom autora arhitekata najavio da paviljon žele popraviti i vratiti u život, čini se da mu je sudbina zapečaćena.

Neslužbeno doznajemo da je u brodogradilištu Kraljevica, koje je danas posjetio izbornik Modrčin, počela demontaža paviljona s teglenice. Na početku tjedna Modrčin je najavio da će objaviti priopćenje o sudbini željezne konstrukcije, što se još nije dogodilo. Šutnja izbornika ostavlja prostora nagađanjima, a među njima je i ono da se sprema gradnja novoga paviljona. Arhitekti su poslije oštećenja paviljona izjavili da su spremni preuzeti odgovornost, ali tek kada se ona ustanovi detaljnim analizama. Što je analiza dosad pokazala, još se ne zna.

Komentara 16

MS
My Soul
19:19 23.09.2010.

bože dragi, čime li se dokoni hrvati bave??? hrpama starog željeza. da čovjek ne povjeruje svojim očima i ušima. lako je razbacivati se novcem poreznih obveznika. da su arhitekti to platili iz svog džepa, ne bi toga ni bilo!!! da sam ja država, ispostavila bih arhitektama račun!

OB
-obrisani-
20:41 23.09.2010.

Da su ovo obojili u boje hrvatske zastave mogli su to (i sa ovakvim ishodom) progurati kao \"umjetnost\".

JS
ja sam gladan
17:42 24.09.2010.

Kaj se tu ima rezati?. Hitiš gore vreću krumpira, sve bu palo i armaturna mreža je spremna za bauštelu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije