Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
830 MILIJUNA DOLARA

Rekordan prihod s dražbe privatnih Rockefellerovih umjetnina

Rockefellerove umjetnine
Foto: DPA/PIXSELL
1/5
11.05.2018.
u 15:14

Među eksponatima su bili radovi Moneta, Picassa, Rivere, Kooninga, Miroa, Hoppera, Gaugina kao i razni ukrasni porculanskih predmeti iz cijelog svijeta, namještaj i mnoge osobne stvari pokojnog multimilijardera.

Dražba stoljeća na kojoj su ponuđene umjetnine iz zbirke pokojnoga američkog milijardera Davida Rockefellera i njegove supruge Peggy ostvarila je prihod od 830 milijuna dolara, što je apsolutan rekord kada je posrijedi aukcija predmeta iz privatne zbirke.

Predmete je na aukciji ponudio njegov unuk, a radilo se o više od 1500 predmeta ponuđenih kupcima iz cijelog svijeta u zgradi aukcijske kuće Christie's na Manhattanu.

Među eksponatima su bili radovi Moneta, Picassa, Rivere, Kooninga, Miroa, Hoppera, Gaugina kao i razni ukrasni porculanskih predmeti iz cijelog svijeta, namještaj i mnoge osobne stvari pokojnog multimilijardera.

Dražba je počela 8. svibnja i trajala je tri dana.

David Rockefeller umro je u ožujku 2017. u dobi od 101. godine i bio je sin Johna Davisona Rockefellera i unuk legendarnoga naftnog magnata Johna D. Rockefellera koji je umro 1937. u 97.

Rockefelleri su poznati po donacijama stotina milijuna dolara za financiranje umjetnosti, obrazovanja te medicinskih ustanova i istraživanja.

Ključne riječi

Komentara 1

DA
Danijel2
08:29 14.05.2018.

Koliko je ljudi osiromašeno na bilo koji način da bi se bogati mogli bahato razmetati cijenama umjetnina pokojnih umjetnika, a da se ne govori o autorima, koji su za života (mahom) jedva krpali kraj s krajem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije