Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iznenadna smrt

Redatelj Petar Veček umro pred premijeru svoje predstave 'Amateri'

petar veček
pixsell
18.12.2010.
u 16:22

Nekoliko sati prije večerašnje premijere predstave „Amateri“ u zagrebačkom kazalištu KNAP cijeli ansambl pogodila je vijest o smrti redatelja Petra Večeka u 69. godini.

Nekoliko sati prije večerašnje premijere predstave „Amateri“ u zagrebačkom kazalištu KNAP cijeli ansambl pogodila je vijest o smrti redatelja Petra Večeka u 69. godini. Književnik Borivoj Radaković po čijem je tekstu nastala predstava u kojoj glavne uloge imaju Goran Grgić, Vilim Matula, Ranko Zidarić i Petra Dugandžić potvrdio nam je da je zbog redateljevih problema sa zdravljem ansambl  je morao u četvrtak sam održati generalnu probu, kao i jučerašnju pretpremijeru, ali i napomenuo da nitko nije  mogao zamisliti da je situacija toliko ozbiljna.

Petar Veček  završio je  Akademiji za kazališnu umjetnost u Zagrebu 1971. godine. Režirao je preko 130 predstava u Hrvatskoj (Varaždin, Zagreb, Osijek, Split, Rijeka, Dubrovnik) i izvan Hrvatske, a režirao je i nekoliko TV drama i dokumentarnih filmova.

Dobitnik je većeg broja nagrada i priznanja: Nagrada Vjesnika Dubravko Dujšin, nagrade Sterijinog pozorja za predstave Gospoda Glembajevi i Hrvatski Faust, Zlatni lovor vijenac za režiju predstave Anno Domini na MES-u u Sarajevu, nekoliko nagrada na Gavellinim večerima, Zlatni smijeh za predstavu Dobrodošli u plavi pakao, nagrada kritičara i teatrologa na međunarodnom festivalu u Verolliju za predstavu Zmijski slak i dr.

Ključne riječi

Komentara 7

HO
horok
19:19 05.01.2011.

Ovaj bedem 1 ima beton u glavi umjesto mozga, a kazalište je vjerovatno zadnji puta posjetio sa školom u vrijeme kad nije mogao to izbjeći...

DU
Deleted user
19:53 18.12.2010.

Dobar redatelj i zanimljiva osobnost. Počivao u miru.

OB
-obrisani-
16:56 18.12.2010.

Ko se sjeca Filma Maratonci??? Iphone APP ****POZURITE dok je JEFTINO**** http://itunes.apple.com/us/app/maratonci/id407667536?mt=8

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije