Naslovnica Kultura Film

"Recikliranje" Branka Ištvančića u Italiji i Rusiji

Priča je to o romskoj obitelji s ruba Zagreba (otac Šaban, majka Šerifa, sin Ivan i još troje djece), koja u rano jutro odlazi na gradski deponij sakupljati robu
22. lipnja 2012. u 17:56 0 komentara 1 prikaza
recikliranje
Foto: arhiva

Kratki igrani film \'Recikliranje\' redatelja Branka Ištvančića iz omnibusa \'Zagrebačke priče\' uvršten je u selekciju Sardinia Film Festivala koji će se održati u Italiji od ponedjeljla 25. do 30 lipnja i u selekciju glavnog natjecateljskog programa 11. međunarodnog Kansk Video Film Festivala koji će se održati od 17. do 25. kolovoza 2012. u Rusiji.

\'Recikliranje\' je priča o romskoj obitelji s ruba Zagreba (otac Šaban, majka Šerifa, sin Ivan i još troje djece), koja u rano jutro odlazi na gradski deponij sakupljati robu. Pronađu gotovo nove košulju, odijelo i kravatu. Odjenu najstarijeg sina Safeta i svi skupa, zajedno sa susjedima, otiđu do najsuvremenijeg pogona za recikliranje. Safetu je prvi radni dan.Ideja priče je kroz recikliranje pokazati ciklus promjena koje zahvaća suvremeno društvo i jednu europsku metropolu. Romska obitelj skuplja, (reciklira), odjeću koja je ionako trebala završiti u tvornici za reciklažu, da bi uredila sina za posao u toj istoj tvornici.Pored glavnih glumaca Slavena Knezovića, Ane Maras i Asima Ugljena, zapažene uloge su ostvarili i Romi naturščici, a posebnu pomoć filmu i rad na romskom jeziku je pružio Kasum Cana.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.