Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ciliga o Jasenovcu
Povratak na članak

Razorna sjećanja Ante Cilige na logoraške dane u Jasenovcu

Naklada Pavičić u novoj je biblioteci posvećenoj logorima objavila i knjigu Ante Cilige "Jasenovac, ljudi pred licem smrti". Riječ je o sjećanjima koja su objavljena još sedamdesetih godina u Rimu.

Komentari 5

OB
-obrisani-
22:32 16.11.2011.

Da, da, treba sa židova i srba strgnuti tu mitsku krinku odabranog naroda, nedodirljivog bezgrešnog, mučeničkog, koji drugim narodima pripisuje urođenu fašistoidnost, a svaku kritiku njih proglašavaju \"fašizmom\" ili \"antisemitizmom\" Imaju i oni još k tome u njihovim vjerskim i i drugim knjigama i ponašanju rasizma i šovinizma, prijetvornosti, visokog globalnog kriminala i zločina ravnih fašizmu, pa i gorih

VL
OB
-obrisani-
22:45 16.11.2011.

Ovdje treba dodati i riječi isusovca V. Horvata o još jednom logoru u Jasenovcu - onom partizanskom, za likvidacije Hrvata poslije rata: - Jugokomunisti su najprije napuhavali broj, ne samo jasenovačkih žrtava, da bi dobili što veću ratnu odštetu odd Njemačke. U poratnom razdoblju htjeli su Hrvate koliko je moguće više upropastiti, uništiti. Poslije su SVE SVOJE ŽRTVE PRIPISALI USTAŠAMA. Zato je o partizanskim logorima vladao totalni muk!

VL
DU
Deleted user
18:03 18.11.2011.

kad neki smrdonja provede u logoru godinu, i onda išeta iz njega pa poslije kritizira one koje je tamo čekala sigurna smrt, i to tipičnim primitivnim i podlim generaliziranjem, to je sasvim dovoljno da se zaključi da je riječ o zadnjem ljudskom smeću. dok se zakonom ne zabrani relativiziranje zločina ustaša i negiranje njihovih zločinstava, nema ovdje šanse za civilizaciju.

VL
OB
-obrisani-
17:03 19.11.2011.

centraš - i ti prešućuješ i relativiziraš partizanske zločine rata, poraća i one oznaško-udbaške, koji su svi mnogo gori po brojnosti i bestijalnosti od ustaških.

VL
KA
KarlKutniak
18:15 02.09.2018.

Svakakvih komentara ovdje, glede brojke od 1.700.000 žrtava je čisti NONSENS i neznanje glede statistike, onomad nakon rata visoki funkcioneri FNRJ zatražili su studenta matematike da im to napravi, Vladeta Vučković, kasnije prof. dr. u USA napraviše isto ali on je u tome predvidio i žrtve demografske prirode, tako da je brojka postala impozantna za predstavku u Parizu, što je druga Krajgera i ekipu jako obradovalo! Interesantno da se svjedočanstva Cilige nikako ne pokrivaju sa svjedočenjem svjedoka koje je intervjuirao Igor VUKIĆ, tako bi prekopavanje terena bilo najpravednije da se konačno ili potvrdi taj mit ili obori, jer ova današnja prepucavanja postaju čisti apsurdistan, činjenica je da su brojke jako "napuhane", na nama je utvrditi koliko?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.