Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šibenik

Razigrani mjuzikl po stihovima Vesne Parun na otvaranju

Šibenik
PIXSELL
25.06.2012.
u 15:25

Predstavu otvaranja režirao je Ivan Leo Lemo, uz dirigenta Damira Marušića i voditeljicu zbora Anu Gović Blaće

Tko god je ijednom primirisao šibenskom dječjem festivalu sa srcem koje zatitra od Dedićeve himne “Zdravo maleni, zdravo svi, mali drugovi, djeco svijeta”, zna da ministrica kulture Andrea Zlatar Violić u subotu na otvorenju 52. MDF-a nije izrekla protokolarnu frazu nego živu istinu.

I dok je odrasle Šibenčane u prvoj festivalskoj noći zabavljala grupa Magazin, nova generacija njihove djece otplovila je u san u čudesnim čunjevima stihova Vesne Parun uglazbljenima u dražesne songove Ladislava Tulača u mjuziklu “Mačak Džingis Kan i Miki Trasi”.

Osobito se to odnosi na tridesetak šibenskih malih i malo većih pjevača, plesača i glumaca koji su u predstavi tumačili sveprisutno mirno, uzbibano, olujno, opasno i susretljivo more.

I repriza je bila krcata

Gledalište ljetne pozornice bilo je prepuno i dan kasnije, na prvoj reprizi predstave koja zaslužuje dug život na pozornici šibenskog kazališta, pod čijim je okriljem nastala, i brojna putovanja. Sjedio sam u prvom redu pa me je svega okupalo to more od djece i njihove predanosti stihovima, glazbi i zadanoj im koreografiji.

Bila je privilegija pomladiti i razgaliti dušu na njihovom ozbiljnom zanosu kakav odraslim umjetnicima prečesto nedostaje, ali u ovom je slučaju sigurno zasluga i čitave autorske ekipe od redatelja Ivana Lea Leme i dirigenta Damira Marušića, do koreografkinje Larise Navojec i voditeljice zbora Ane Gović Blaće.

A treba reći i da plavi svjetlucavi kostimi Mirjane Zagorec, uključujući i plave gumene čizme, sigurno nisu bili zamišljeni za večernjih plus trideset stupnjeva koji malim velikim umjetnicima nisu predstavljali nikakvu poteškoću.

Dječji zanos odraslih

Odrasli glumci s veseljem su dijelili zanos mališana: Šiško Horvat Majcan i Ivo Perkušić kao mačja braća iz naslova, Pero Juričić i Oriana Kunčić kao djed Rok i baba Pimbako, te ostatak obitelji Barbara Nola kao koketna koza Kasi, Antonio Franić kao magarac Žan te zbog sitnoga glasića i falš pjevanja naročito simpatična Maja Kovač kao mačkica Smiljka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije