Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predstava u gostima

Razgrabljene ulaznice za Brešanovog 'Hamlet u selu Mrduša Donja' u Beču

Hamlet u selu Mrduša Donja
Foto: Arhiva Kerempuh
02.03.2015.
u 13:33

Autentičan ambijent dalmatinskog zaleđa bečkim će Hrvatima približiti glumci Goran Navojec, Borko Perić, Tihana Lazović, Ana Maras Harmander, Rakan Rushaidat...

Zagrebačko satirično kazalište Kerempuh gostuje s legendarnom predstavom Ive Brešana ''Hamlet u selu Mrduša Donja'', u nedjelju 8. ožujka, s početkom u 19,30 sati, u kazalištu ''Akzent'' u Beču.

Riječ je o najboljim dramskim tekstovima suvremene hrvatske književnosti u režiji jednog od najpoznatijih filmskih i kazališnih redatelja, Vinka Brešana, čije su komedije bile na vrhu ljestvice gledanosti u Hrvatskoj, pa su karte i za bečku predstavu razgrabljene - rekao je za Večernji list Blaško Papić, predsjednik KSD ''Zagreb'' u Beču u ime organizatora Kerempuhovog bečkog gostovanja.

Autentičan ambijent dalmatinskog zaleđa bečkim će Hrvatima približiti glumci Goran Navojec, Borko Perić, Tihana Lazović, Ana Maras Harmander, Rakan Rushaidat, Filip Detelić, Željko Königsknecht, Hrvoje Kečkeš, Anita Matić Delić, Maja Posavec, Luka Petrušić, Mario Mirković i Ivan Đuričić.

- Polupismeni seljaci iz zabitog sela Dalmatinske zagore izvode Shakespeareova ''Hamleta'', a onda doživljavaju sudbine junaka koje igraju – ima li išta nerealnije i luđe od toga - pita se autor predstave Ivo Brešan. Napominje da je riječ o vječnim temama književnosti ''lupeštini, primitivizmu, i pokvarenjaštvu'', na jednoj strani i ''uzaludnoj ljudskoj težnji za idealom pravde, koja u sukobu s tim silama zla doživljavaju poraz'' na drugoj strani.

- Bit će zanimljivo vidjeti što ova komedija može značiti današnjem gledatelju - poručuje autor.

>>Ivo Brešan: Bio sam Mussolinijev pionir

>>Zbirka pripovijedaka Ive Brešana "Mrtvima ništa ne treba"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije