Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izložba i naslonjač

Radovi Dijane Sokolić u zagrebačkoj galeriji Ulrich

dijana sokolić uz svoj rad
Foto: borna filić/pixell
06.11.2011.
u 13:29

U zagrebačkoj galeriji Ulrich otvorena je izložba Dijane Sokolić koja priziva sjećanje na Aleksandra Srneca i Bernarda Bernardija. Uz svaki objekt umjetnica je izradila i naslonjač kako bi promatranje bilo udobnije.

Istražujući relativnost prostora i vremena, ali i spajajući različite materijale, žanrove i medije u jednu cjelinu, umjetnica Dijana Sokolić napravila je seriju lumino-kinetičkih objekata okupljenih u izložbu “Sinestezija” u galeriji Ulrich u Ilici. Začetke te ideje je početkom 70-ih godina postavio Aleksandar Srnec kroz kutije-objekte od elektromotora, pleksiglasa, metala i žarulje, a Dijana Sokolić razvija je dalje jer žarulje zamjenjuje led-rasvjeta, a dojam iluzije uspjela je usavršiti.

- Objekti koje je autorica stvorila u sebi nose mogućnost beskonačnih dimenzija i svjetova. Promatraču ostaje da ih interpretira kako želi - kao labirinte, kaleidoskope ili metafore složenosti, ali i ljepote ljudskog života - kaže autorica predgovora kataloga Iva Körbler. Uz svaki objekt autorica je napravila i naslonjač iz kojeg je udobnije promatrati izloške. Oni su izraz štovanja prema dizajnu 50-ih i 60-ih godina, a prizivaju i sjećanje na Bernarda Bernardija a ujedno s lumino-kinetičkim objektima nastavljaju liniju total-dizajna. Izložba koju doista vrijedi vidjeti traje do 20. studenoga.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije