Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Radojka Šverko otvara 28. Festival Jazz.hr/Proljeće

Radojka Šverko otvara 28. Festival Jazz.hr/Proljeće
Foto: Promo
1/5
06.04.2018.
u 16:11

Festival, u organizaciji Hrvatskog društva skladatelja, počinje 02.05. i završava 05.05.2018.

Festival jazz.hr do sada je ugostio više od tisuću domaćih i svjetskih glazbenika na tristotinjak koncerata. Jedinstven spoj improvizacije, ritmičkih promjena te virtuoznosti svakog umjetnika, koncerte pretvara u jedinstvene doživljaje koji se ne propuštaju. Ovogodišnji, 28. po redu, Festival Jazz.hr/Proljeće 02.05.2018. u KD Blagoje Bersa, otvara glazbena diva Radojka Šverko. Na programu koncerta će se naći jazz standardi iz američke pjesmarice u obradi nagrađivane umjetnice i njezinih kolega, riječkih glazbenika. Moćan glas i način interpretacije Radojke Šverko publiku će odvesti u poseban svijet jazza od prvog do posljednjeg takta koncerta.

Drugi dan rezerviran je za Mirokado orkestar. Miro Kadoić okupio je jazz orkestar vrhunskih glazbenika, a koncert će posvetiti 90. godišnjici rođenja Erica Dolphija. Kao gost, uz Mirokado orkestar, nastupit će svestrani Chico Freeman, stručnjak za glazbu Erica Dolphyja, saksofonist, klarinetist, trubač, pijanist te skladatelj i producent. Osim nastupa, Chico Freeman će održati i jazz radionicu, 03.05.2018 u 15h, u prostorima Muzičke akademije u Zagrebu, a ulaz na radionicu je slobodan.

Trećeg dana festivala, svojim solo recitalom, predstavit će se Krzysztof Kobylinski, poljski skladatelj, pijanist, autor tridesetak albuma temeljenih na jazz, etno, neoklasičnoj i elektronskoj glazbi.

Foto: Promo

Svestrani austrijski saksofonski kvartet SaxoFour, 5.5.2018. će svojim virtuoznim improvizacijama na originalan način zatvoriti ovogodišnji festival.

Raznovrsan program festivala publici obećava četiri dana vrhunskih jazz koncerata s umjetnicima koji će svojim izvedbama publiku odvesti u čaroban svijet jazza.

Festival, u organizaciji Hrvatskog društva skladatelja, počinje 02.05. i završava 05.05.2018. Svi koncerti se održavaju u KD Blagoje Bersa s početkom u 19.30h. Koncertom Nove nade jazza “Marjan Marjanović” koji će se održati u Boogie klubu, 26.04.2018 u 21h, lagano se zagrijavamo za festival. Na koncertu će se predstaviti neafirmirani jazz glazbenici, a ulaz je slobodan.

Ulaznice za koncerte po cijeni od 70kn mogu se kupiti na www.ulaznice.hr i na svim prodajnim mjestima sustava ulaznice.hr. Više informacija o festivalu potražite na Facebook stranici jazz.hr i na www.jazz.hr

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije