Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CeKaTe online

Putopis iz Indije Ede Toplaka i slikovnice Silvije Šesto za mlade knjigoljupce na virtualnoj Noći knjige

Foto: CeKaTe
21.04.2020.
u 12:37

Centar za kulturu Trešnjevka i za ovu je Noć knjige koja će se održati 23. travnja u virtualnom svijetu pripremio zanimljiv program za mlade knjigoljupce.

Centar za kulturu Trešnjevka pridružit će se, kao i svake godine, programu Noći knjige. Ovog puta, ta će se manifestacija održati u četvrtak 23. travnja u virtualnom svijetu s porukom: S knjigom nisi izoliran! CeKaTe je povodom toga najavio zanimljiv online program u kojem će sudjelovati pobjednici dječjeg literarnog natječaja te književnici Silvija Šesto i Edo Toplak. Program ćemo moći pratiti u četvrtak od 9 sati na Facebook i web stranici Centra za kulturu. 

Kroz dvanaest godina Festivala dječje knjige, kažu iz CeKaTe-a, uvidjeli su da mnogo djece, osim što puno čitaju, dobro i pišu. Tako će na Noći knjige zajedno čitati nagrađene radove - pjesme i prozne sastave -  literarnog natječaja za djecu "Knjiga nije hrana, ali je poslastica"

Svoje najnovije slikovnice predstavit će poznata književnica za djecu i mlade Silvija Šesto. U četvrtak moći ćemo dobiti ekskluzivan uvid u slikovnice "Uhvati mi plavog medu", "Japajapac" i "Miona, daj šuti". Šesto će pritom razgovarati o tome kako su nastale, a i o knjigama općenito, pisanju kao životnom odabiru, o tome koji su romani utjecali na nju i o svemu, što možda o ovoj književnici niste znali, imat ćete priliku saznati u njenom online intervjuu.

Putopis "Sanjaj, mali sanjaj" sa svog putovanja po Indiji predstavit će Edo Toplak. Još kao dječak sanjao je o tome da vidi Taj Mahal, a napokon si je ostvario želju i s puta se vratio krajem veljače ove godine.  Po čemu je baš Indija bila jedinstveno iskustvo? Što je indijski zlatni trokut i koje sve zanimljivosti tamo možemo vidjeti? Znate li da postoji više legendi o Taj Mahalu? Možete li zamisliti kako izgleda promet u Indiji i kako ide priča o Akbarovom slonu? Na sva ova pitanja saznat ćete odgovore u Edinom online putopisu. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije