Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
11.22.63

Put kroz vrijeme kako bi se spriječilo ubojstvo JFK-a prava je lagana zabava

Serija JFK
Foto: Promo
1/6
08.04.2016.
u 12:45

Iako s Kingovim romanom teško možemo promašiti, treba pohvaliti uložen trud koji je seriji osigurao dovoljnu bazu fanova koji će odgledati svih osam epizoda

Znate li što se dogodilo 22. studenog 1963.? Ništa previše, u Dallasu u američkoj saveznoj državi Teksas tada je bilo jako vruće, na glavnoj se gradskoj prometnici okupila svjetina. I slučajno svjedočila najpoznatijem svjetskom ubojstvu. Na taj dan, barem po službenoj verziji, Lee Harvey Oswald karabinom je ubio američkog predsjednika Johna Fitzgeralda Kennedyja. S vremenom su o ovom atentatu koji je Ameriku i svijet temeljito izmijenio napisane nebrojene knjige. Mnogi dokumenti ni danas nisu objavljeni, mnogi vjeruju kako je riječ o velikoj zavjeri da se JFK-a ubije jer smetao je mnogima – od Castra, preko Rusa do mafije.

James Franco u ulozi Jakea Eppinga vratit će se kroz prolaz u vremenu kako bi atentat spriječio i provjerio je li predsjednika doista ubio sovjetski simpatizer Lee Harvey Oswald. To je ukratko i sadržaj romana Stephena Kinga po kojem je serija snimljena. Predlošci vezani za Kennedyjevo ubojstvo uvijek su zbog tih povijesnih kontroverzija zanimljivi pa je tako i sa 11.22.63, koja se na Foxu počinje emitirati 11. travnja u 22 sata.

Ubojstvo JFK-a neiscrpan je predložak koji je prepoznao i Stephen King. Njegov je roman tako pretočen u seriju s Jamesom Francom

Nema razloga da ne preporučimo seriju, i to ne samo zbog toga. Uobičajeno neobavezni, ali simpatični James Franco zapravo je dosta dobar u ulozi Eppinga. U prvoj će ga epizodi sjajno nadopuniti Chris Cooper koji mu i otkriva prolaz kroz vrijeme te povjerava intrigantan zadatak. Sprečavajući Kennedyjevo ubojstvo, Al Templeton / Chris Cooper nada se kako će se izbjeći Vijetnamski rat u kojem je i sam sudjelovao te iz njega nosi traume. Povratak u prošlost za njega je previše pa tešku zadaću povjerava Eppingu.

 

Produkcija pod pokroviteljstvom Warnera ne može biti loša te cijela serija izgleda doista odlično. Ako je usporedimo s najpoznatijim ekraniziranim povratkom u prošlost, “Povratkom u budućnost”, šezdesete iz ove serije izgledaju daleko uvjerljivije.

Posebno nam je drag bio Templetonov komentar kako je tada hrana zapravo bila ukusna. Nećemo otkriti previše osim generalne poruke serije kako se na prošlost ne treba osvrtati. No, daleko prije filozofije 11.22.63 zabavan je televizijski uradak koji vješto balansira između obiteljske drame (Eppingov odnos sa Sadie) i pseudopolitičke intrige pretežući konačno na ovo prvo, a ne razočaravajući ljubitelje teorija zavjere. Lagana zabava za ove toplije dane. 

>> Emma Stone utjelovit će duševno bolesnu sestru Johna F. Kennedyja

Ključne riječi

Komentara 2

SI
sinbadseaman
21:59 08.04.2016.

Serija je uistinu odlična, gledao sam na netu svih 8 epizoda, King je napravio masterpiece. Gluma, režija i scenografija je perfektna kao i gluma glavnog junaka kojeg utjelovljuje James Franco koji je ujedno i jedan od producenata i režisera u seriji. Što se tiče Kinga, ovo je totalni odmak od mračne faze pisanja...ovo je romantični triler sa elementima znanstvene fantastike i drame a poanta serije je " Ne mijenjaj nešto što se u biti ne da promijeniti već ostavi da bude kako je". Serija je također puna odlično napisanih dijaloga i zapleta radnje. Jedino me pomalo razočarao kraj u kojem stradava Saidie. Scena koja tjera na plač. No, bilo kako bilo nadam se da će King ipak napisati nastavak ove priče kako bi scenaristima i producentima omogučio 2 SEZONU ove intrigantne storije. SVAKAKO POGLEDATI, toplo preporučam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije