Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sa(n)jam knjige

Pulsku smotru knjiga otvorila slavna Izraelka Zeruya Shalev

sajam knjge u Puli
arhiva VL
03.12.2010.
u 14:47

Mi smo djeca filmske Pule i zato su knjiga i film uzbudljiva i nama uvijek bliska kombinacija, kazala je Magdalena Vodopija

“Dobar dan, shalom! Inspirira to što ste ovakav festival posvetili sanjanju jer je područje pisanja ujedno i područje sna. Čestitam vam i na kombinaciji dvaju najatraktivnijih lica stvarnosti: književnosti i filma”, rekla je otvarajući 16. Sa(n)jam knjige u Puli njegova najpoznatija sudionica, izraelska književnica Zeruya Shalev (na slici).

Njoj je bila posvećena i prva večer s autorom u koncertnoj dvorani Doma hrvatskih branitelja, a sinoć su Puljani u kinu Valli mogli pogledati i film “Ljubavni život” snimljen prema njezinu romanu koji je režirala Maria Schrader, koja je također pozdravila sudionike sajma. Velikom scenom koncertne dvorane Doma hrvatskih branitelja jučer je dominirala riječ Hollybook, koja namjerno koketira s imenom Hollywooda. Naime, ovogodišnji Sa(n)jam knjige prožet je temom knjige i filma. Prema onome što je kazala Magdalena Vodopija, sajam je i svojevrstan hommage MAFAF-u (Malom festivalu amaterskog filma u Puli) koji je obilježio njezino djetinjstvo.

– Mi smo djeca filmske Pule i zato su knjiga i film uzbudljiva i nama uvijek bliska kombinacija – kazala je Magdalena Vodopija podsjetivši na brojne mlade stvaraoce koji su sanjali Pulu kao grad kulture.

Ove godine na sajmu izlaže 250 nakladnika s gotovo 22.000 naslova, uglavnom knjiga koje su objavljene u posljednje tri godine. Posjetitelji sajma imat će prigodu vidjeti i kupiti i sasvim nove naslove koji stižu izravno iz tiskarskog stroja. Novosti prodaje su tematski štandovi: Film i knjiga, Autorski štand, Kiklopski štand, Kiosk štand i zavičajna Histrica. 

Novost je i potpisivanje autora na nakladničkom štandu pa će svoja djela potpisivati Ana Ugarković, Veljko Barbieri, Zlatko Gall, Stephan Macchi te Viktor Žmegač. Sajam će ponuditi čak 109 raznih programa. Među ostalim organizirat će se i Pulski putovi knjige, edukativan program namijenjen srednjoškolcima Istre i Rijeke. Prvi doručak s autorom, najpopularniji program sajma, održat će se već danas sa Zeruyom Shalev.

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
15:06 03.12.2010.

dali je išta napisala o Palestinskoj dijeci i nevinim civilima kako ih ubijaju kao mačke po ulicama u 21 stoljeću ili je samo pisala kako su židove ubijali u 2 svijetskom ratu,možda nešto o fašizmu SHALOM

KU
kukuriku
19:07 03.12.2010.

a..., dali je nasá njprodanija Knjizévnica , Niveska Celzijus dobila one $olde , za 1.- Nagradu??

14
14words
19:59 03.12.2010.

Jesu li njena djela poput Obojene ptice-Korsinskoga,Hitlerovih voljnih izvršitelja-Goldhagena ili pak Fragmenata-Wilkomirskoga sve redom sramotnih falsifikata instrumenata industrije holokausta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije