Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izložba

Puljanin Vedran Šilipetar izlaže u Bratislavi

izložba, Vedran Šilipetar, Bratislava
arhiva VL
05.10.2012.
u 13:47

On je slikar sofisticirane originalnosti, služi se bojama svojstvenima suncem okupanom Mediteranu, a prilikom slikarskog čina ne libi se eksperimentirati, rekao je dr. Luboslav Moza, organizator izložbe

Mladi pulski likovni umjetnik Vedran Šilipetar predstavio se samostalnom izložbom slika u Bratislavi. Na svečanom otvorenju izložbe bila je i hrvatska veleposlanica u Republici Slovačkoj Tuga Tarlaj. Izložba u galeriji BCPB, koja se nalazi u sklopu bratislavske burze, obuhvaća tridesetak slika raznih formata i tehnika, od apstrakcije pa sve do najnovijih radova realističkih tendencija.

Kustos, povjesničar umjetnosti i organizator izložbe dr. Luboslav Moza prilikom otvorenja izložbe 32-godišnjeg umjetnika rekao je: "Vedran Šilipetar je osobiti hrvatski slikar koji svojim crtežom izražava napeto stanje pažnje s primjesom opskurnosti i nedovršenosti, a to je u kontekstu povijesti umjetnosti poznato pod pojmom egzistencijalističko slikarstvo. On je slikar sofisticirane originalnosti, služi se bojama svojstvenima suncem okupanom Mediteranu, a prilikom slikarskog čina ne libi se eksperimentirati. Posebno je jedinstven u prikazivanju emocija kao i općeg stanja i problema suvremenog čovjeka. Šilipetrove su slike zasigurno interesantne publici, a njegova izložba svakako će doprinijeti novim saznanjima Slovaka i obogatiti kulturnu scenu Bratislave".

Dr. Moza zaključuje da je Šilipetar "misteriozan slikar s velikom dušom i punom čistoćom umjetničke ekspresije".

Vedran Šilipetar rođen je 1980. godine u Puli, diplomirao je 2007. godine na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, a dosad je izlagao u Njemačkoj, Italiji, Srbiji, BIH i Slovačkoj. Bavi se slikarstvom skulpturom, stripom, pedagoškim radom, likovnim osvrtima i autorskom glazbom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije