Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SNEBIVAŠ ME

Prvi roman Mani Gotovac - priča o sudbini triju žena iz jedne obitelji

Snebivaš me
Foto: Profil knjiga
1/2
03.11.2015.
u 15:03

Nakon prvih dviju autobiografsko-memoarskih uspješnica, Mani Gotovac prvi put objavljuje fikcijsku prozu – roman Snebivaš me. Pri tome se služi narativnim tehnikama različitih žanrova: stvarnosnom prozom, dramskim dijalozima, lirskim pasažima, bajkom, elementima trilera... Sve se to umrežuje i spaja autoričinim prepoznatljivim rukopisom koji je emotivan, jezgrovit i strastven.

U romanu autorica slijedi sudbinu triju žena iz jedne obitelji, njihovih ljubavi i njihove rođene i nerođene djece tijekom šezdesetak godina; od pedesetih godina prošlog stoljeća do današnjih dana. Među brojnim izmišljenim likovima pojavljuju se i stvarne osobe poznate iz javnog života, poput Vanesse Redgrave, Vinka Brešana ili Angeline Jolie i mnogih drugih. Riječ je o obiteljskom, ali, prije svega, o ljubavnom romanu jer autorica u ljubavi prepoznaje temeljnu energiju koja daje smisao ljudskom životu. Riječ je o hrabrom romanu, bez tabua, izazivačkom, kao uvijek kad piše Mani Gotovac.

A u takvom je duhu i naslov romana. Nije posrijedi samo nepravilan gramatički oblik povratnog glagola snebivati se, nego i svojevrsni oksimoron. Snebivaš me znači istodobno: dovodiš me u nedoumicu, skandaliziraš me, užasavaš me, ali i – zadivljuješ me neobičnošću svoje pojave.

Mani na Interliberu:
utorak 10.11. u 12 sati
petak 13.11. u 20 sati

Zavirite u roman.

Poslušajte što Mani Gotovac kaže o svom romanesknom prvijencu:
Mani Gotovac: moj prvi roman će se zvati 'Snebivaš me' :: Drugi program

Pogledajte kako je izgledalo na premijeri dokumentarnog filma "Ona, teatar":
MojaRijeka.hr - Premijera dokumentarnog filma „Ona, teatar“ - Mani Gotovac

Prisjetite se Maninog gostovanja Nedjeljom u 2:
Mani Gotovac - Nedjeljom u 2 1--5.flv

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije