Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U požeškom Muzeju

Prvi puta se predstavio Dimitrije Popović

Dimitrije POpović
Foto: Dušan Mirković /Pixsell
1/5
29.11.2013.
u 16:55

Pod nazivom „Izdvojeno iz ciklusa“ izložba sadrži 20 djela iz 40-godišnjeg slikareva opusa

 

U Gradskom muzeju Požega po prvi puta se izložbom svojih slika predstavio Dimitrije Popović. Pod nazivom „Izdvojeno iz ciklusa“ izložba sadrži 20 djela iz 40-godišnjeg slikareva opusa. -Popović je danas jedan od naših najvećih živućih slikara, umjetnik fascinantnog crtačkog umijeća koji svoju umjetnost temelji na tri stupa: ljepoti, erosu i nestanku, odnosno odlasku u vječnost – kazao je na otvaranju izložbe prof. dr. sc. Josip Fajdić, predsjednik Zavičajnog društva Vila Velebita, organizatora izložbe.

Na prigodi da izlaže u Požegi zahvalio je i sam autor Popović koji je izlagao sa svjetskim likovnim veličinama kao što su  Salvador Dali, Ernst Fuchs, Victor Brauneri i dr.  Za svoju je umjetničku genijalnost uvršten u skupinu od 15 najvećih svjetskih umjetnika, likovnih kritičara i filozofa koji su pozvani da odgovore na „Pismo pape Ivana Pavla ll. umjetnicima“. Izložbu koja će se moći pogledati do 14. prosinca otvorio je gradonačelnik Vedran Neferović, zahvalivši autoru, dr. Fajdiću i LZD „Vila Velebita“ na organizaciji ovog izuzetnog kulturnog događaja.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije