Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povratak vinila
Povratak na članak

Prvi put od osamdesetih, ploče se prodaju bolje od CD-ova

Prvi put u zadnjih 30 godina u Sjedinjenim Državama gramofonske ploče prodaju se bolje od kompaktnih diskova, objavila je američka diskografska udruga RIAA.

Komentari 1

DU
Deleted user
12:50 11.09.2020.

Nekad su glazbenici pri izdavanju LP pazili da na ploče stave najbolje. LP ploče su imale ograničenje snimanja na 40 do 50 minuta glazbe. Pojavom CD se na jednu ploču moglo snimiti oko 70 do 75 minuta glazbenog materijala, pa su muzičari često stavljali nekvalitetne muzičke brojeve kako bi popunili prostor. To također može biti jedan od razloga zašto vinil se ponovo počinju kupovati. Što se tiče kvalitete ne primjećujem veliku razliku u kvaliteti kad se pušta na kvalietnom HiFi. Platforme koriste mp3 ili neki drugi oblik komprimiranog digitalnog zapisa, a popularni su jer možeš birati što želiš slušati, a kvaliteta je približna kvaliteti internet radija.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.