Povratak na članak

Prvi Luko Paljetak, druga Irena Škorić, treći Dimitrije Popović

Na jubilarni, 45. natječaj za Večernjakovu kratku priču pristiglo je 809 priča, od kojih je pedeset objavljeno u Obzoru i ušlo u konkurenciju za nagrade.
Objava 27. svibnja 2010. 18 prikaza
Popularni
 • Popularni
 • Najstariji
 • Najnoviji
Komentara 5
 • vibrato:

  Marinka, tad ti prvo i treće mjesto, moglo bi se reći, nije dobro sjelo. Veću tragediju Obzor nije objavio od prošlogodišnje \" TKO JE UBIO DJEDA MRAZA\", što je pak bilo na nivou djeteta u dobi od 5 godina ;). ... prikaži još!. No dobro, nećemo o tome raspravljati, mi tu ionako ne možemo ništa.

  21:36 08. 6. 2010.
 • vibrato:

  ono po čem se razlikuje ovaj natječaj od natječaja od prije, recimo, dvije godine, jest nekvaliteta i izbor isključivo imena koja su poznata javnosti. mislim da je ovaj natječaj izgubio svoju vrijednost, a o propozicijama da i ne govorim. nigdje ... prikaži još! nisu objavljene sve pristigle priče kao ni autori koji su ih poslali, nitko od uredništva nije u stanju barem potvrditi da su zaprimili poslani tekst, na eventualne upite nitko ne odgovara, a u novi natječaj ulaze priče iz prošlog i sl. sve u svemu, velika prtljavina i zakulisne igre koje bude sumnje o regularnosti istoga. predlažem da se isti ukine i da se otvori prostor za nešto svrsishodnije jer ne vidim smisla da anonimci konkuriraju. ili, recimo, neka se natječaj održi pod naslovom \"natječaj za kratku priču poznatih imena\", a u propizicijama neka se navede da kvaliteta priče doista nije bitna. ili jednostavno neka se ukine nagrada pa da vidimo tko će vam više uopće slati priče... osim nas nadobudnih anonimusa, naravno.

  09:20 08. 6. 2010.
 • vibrato:

  i uz svo dužno poštovanje spram gospođe pilić, nije mi jasno kako vas nije sramota objaviti njezinu priču koja je na razini djeteta u dobi od 10 godina.

  09:25 08. 6. 2010.
 • banana:

  Dakle, slažem se s Vibratorom iako ne pišem priče toliko sam ih pročitala da si uzimam za pravo reći da su vaše objavljenje u posljednje dvije godine postale ispod svake književne razine. Sjećam se još vremena kada na njih nisam ... prikaži još! čekala u elektroničkom već u papirnatom obliku i otimala starom Večernjak i izvlačila list s pričom da je u miru mogu pročitati no kako u našem društvu a nekako mi se čini posebno u književnim krugovima sve postaje licemjerno tako i Večernjakova kratka priča ode u marketinškom a ne u strukovnom smjeru, jer, bože moj, i moja susjeda Kata je čula za Luku Paljetka i ostalu zvučnu ekipu. Kako Vibrator reče, ukinite masnu nagradu ako vam je stalo do priče, a ako vam je stalo do marketinga a vjerojatno jeste jer od toga živite onda barem postanite malo transparentniji, barem vratite na dostupno mjesto spisak svih priča pristiglih na natječaj s popisom autora i ne mješajte priče koje su stigle na prošli natječaj s onima koje su stigle na novi pa neka barem izgleda pošteno ako ne ide drugačije

  11:49 08. 6. 2010.
 • marinka:

  i po ovo malo komentara jasno je da svatko misli drugačije; za nekoga je pilićkina priča na razini djeteta, a za mene ona progovara o suvremenoj i urbanoj istini za razliku od nekih kvazi tradicionalističgih, a zapravo populističkih bljezgarija kojih ... prikaži još! je najviše. ali je, kavaliteta je sve niža.

  18:05 08. 6. 2010.
 • Recite što mislite!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.