Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Igrani film Adam

Prvi je u cijelosti slavonski film nominiran je za najbolji film na festivalu u Barceloni

Igrani film "Adam"
07.10.2020.
u 12:53

Radnja igranog filma „Adam“ smještena je u neimenovanom slavonskom selu, a priča je usmjerena na glavnog lika Adama, istinskog ratnog heroja

Film „Adam“ prvi je u cijelosti slavonski film koji je ugledao svjetlo dana bez financijske podrške ijedne institucije. Unatoč tome „Adam“ je prepoznat u svjetskim krugovima te je nominiran za najbolji igrani film na Barcelona Film festivalu, festivalu nezavisnog filma.

Radnja igranog filma „Adam“ smještena je u neimenovanom slavonskom selu, a priča je usmjerena na glavnog lika Adama (Zdravko Šinjori) istinskog ratnog heroja koji je proživio ratni pakao i pati od PTSP-a te njegovog sina s kojim, u datim okolnostima, pokušava voditi normalan život. 

- Kada živite u maloj sredini, često postoji jedan obrazac normalnog i sve što se tu ne uklapa izloženo je podsmijehu, ogovaranju, zadiranju u privatnost. Otprilike se s tim morao boriti i Adam kojemu je to posebno teško s obzirom na sve druge životne probleme. Film je to protiv predrasuda sredine protiv pojedinca koji ne živi na način koji ona smatra prihvatljivim, rekao je redatelj filma Mario Šulina.

Dodaje i kako su reakcije publike na pretpremijerama filma više nego pozitivne kao i da je uspjeh filma „Adam“ pokazao kako upornost i vjera u vlastite talente uvije pronađe put do uspjeha. Prema njegovim riječima „Adam“ je dokaz da se uz puno truda, rada, zalaganja te uz jasnu viziju može prenijeti snažna poruka te ostaviti pečat jednog teškog vremena iz naše bliske prošlosti.

Glumačka postava filma „Adam“ dolazi iz Kazališta “Mika Živković” iz Retkovaca, iz osječke Dramske akademije i osječkog HNK, a sniman je na lokacijama u Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji. Redatelj filma Mario Šulina, koji je vlasnik Produkcije Nova, uz vinkovačkog književnika Franju Nagulova scenaristi su filma.

Snimanje filma Adam je sa 80.000 kuna, krajem 2018. godine, pomogao Grad Đakovo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije