Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sinoć u Los Angelesu

Prvi Grammy za Neila Younga u karijeri, Lady Gaga opet na vrhu

Neil Young
14.02.2011.
u 09:15

Frontman Rolling Stonesa Mick Jagger pobudio je stojeće ovacije kada se pojavio na pozornici da bi otpjevao „Everybody Needs Somebody To Love“ kao posvetu nedavno preminulom Solomonu Burkeu

Country trio Lady Antebellum i Lady Gaga među najvećim su dobitnicima dodjele Grammyja u Los Angelesu. Prvi su osvojili pet nagrada, među ostalima za pjesmu godine („Need You Now“), a Lady Gaga je osvojila tri, među kojima za najbolji pop album „The Fame Monster“.

Rapper Jay-Z i soul zvijezda John Legend također su pokupili po tri nagrade; oboje su bili osobito uspješni u svojim duetima, Jay-Z s Alicijom Keys u „Empire State Of Mind“, a Legend suradnjom s hip hop grupom The Roots.

Eminem je ušao u konkurenciju s punih deset nominacija, ali je pobijedio u samo dvije: za najbolji rap album („Recovery“) i za najbolju samostalnu rap-izvedbu („Not Afraid“), što bi mu trebalo zadovoljiti apetite.

Iako je ovo vrijeme singlova, još je uvijek možda najvažnija kategorija najboljeg albuma u kojoj su pobijedili kanadski rockeri Arcade Fire sa „Suburbs“.

Za najbolji rock album nagrađene su stadionske megazvijezde Muse. Svojim albumom „Resistance“ nadjačali su veterane Neila Younga, Pearl Jam, Toma Pettyja i Jeffa Becka, no Neil Young konačno je uspio uhvatiti prvi Grammy u karijeri za najbolju rock pjesmu „Angry World“ s albuma „Le Noise“.

Sir Paul McCartney osvojio je nagradu u kategoriji najboljeg rock pjevanja za live album „Good Evening New York City“, a boxset Beatlesa pobijedio je kao najbolji povijesni album.

Frontman Rolling Stonesa Mick Jagger pobudio je stojeće ovacije kada se pojavio na pozornici da bi otpjevao „Everybody Needs Somebody To Love“ kao posvetu nedavno preminulom Solomonu Burkeu.

Komentara 2

DU
Deleted user
19:34 14.02.2011.

neil young prema lady gagi... to je kao londonska filharmonija prema ceci-kmeci, što li je trebalo youngu da se tamo uopće pojavljuje.

CH
chainsaw.
13:38 14.02.2011.

nagrade grammy, emmy, oscar et al su samo i jedino subjektivni iskazi nekolicine anonimnih ‘sudaca’ i kao takve su potpuno irelevantne osim ako nisu bitne za pojacanja ega. ono sto iritira je ‘novi’ (koji po redu?) boxset beatlesa. koliko ihh moze biti? koliko puta nam mozete pokusati prodati novi ‘digitally remastered’ album. kao i najnoviji ‘album novih pjesama’ michael jacksona!? da nije sramota bilo bi tragikomicno. ili nas muzicke kompanije smatraju kompletnim idiotima ili nam samo nabijaju prst u oko – ili jedno i drugo u stilu. bullshit!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije