Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Anna Todd: Poslije svega

Prvi dio serijala o ljubavi koja ne priznaje granice, a koji je očarao milijune

Profil knjiga
Foto: Profil knjiga
1/2
30.10.2014.
u 13:00

Poslije svega priča je o djevojci Tessi, odlikašici u vezi s pouzdanim, stabilnim mladićem i majkom koja joj želi život u kojem nema puno odstupanja od zacrtanog, sigurnog plana. Stvari se mijenjaju kad prvog dana odlaska na studij Tessa upozna Hardina, problematičnog mladića koji živi po vlastitim pravilima…

Naravno, Tessi i Hardinu dogodi se ljubav, ali turbulentna ljubav u kojoj štošta moraju doznati kako jedni o drugome, tako i o sebi samima.

Serijal o ljubavi dvoje mladih i ljubavi koja ne poznaje granice mlada američka spisateljica Anna Todd počela je objavljivati na online platformi Wattpad i nije prošlo dugo da njezin serijal obori sve rekorde čitanosti te – s više od milijardu pregleda – dobije titulu najveće internetske senzacije našeg doba. Ne čudi, dakle, što je Todd privukla pažnju najvećih izdavačkih kuća, stoga će pošireno izdanje romana gotovo istodobno biti objavljeno u 26 zemalja svijeta. Tako hrvatsko izdanje izlazi svega dvadeset dana nakon što je roman objavljen na engleskom.

Američka spisateljica svoj je serijal počela pisati inspirirana likom Harryja Stylesa iz benda One Direction, no u njezinoj verziji on je pretvoren u mladog, problematičnog studenta književnosti.

„Željela sam ispričati priču o ljudima čije se priče često ne čuju, realističnu priču o stvarnim ljudima. Ne pišem o onom jedan posto ljudi koji su imali bajkovit, čudesan život, već o onima koji su, baš kao i ja, recimo, imali, ne baš tako lijepo djetinjstvo“, istaknula je autorica u jednom intervjuu.

Kao jedan od uzora Anne Todd navodi spisateljicu E. L. James i njezin roman 50 nijansi sive, koji je također izvorno započeo kao fan-proza, a nije malen broj onih koji Poslije svega nazivaju i novom inačicom 50 nijansi sive.

Već su prodana i prava za filmsku ekranizaciju romana koju će producirati Paramount Pictures, a poklonici romana već mjesecima vode žestoke debate o tome tko bi trebao glumiti Tessu i Hardina.

Poslije svega s engleskog je prevela Andrea Marić.

Pročitajte nekoliko poglavlja romana:

Prolog i prvo poglavlje

Drugo poglavlje

Pogledajte trailere romana koji su napravili sami fanovi:

Hardin i Tessa studenti su književnosti, a ovo su njihove omiljene knjige.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije