Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Kazalište

Prva nagrada plakatu Gavelline predstave Dundo Maroje

Autor Vanja Cuculić svojim je radom osvojio prvu nagradu na 13. međunarodnom bijenalu kazališnih plakata u Poljskoj među 547 pristiglih plakata
07. studenoga 2011. u 16:25 1 komentara 10 prikaza
Dundo maroje plakat
Foto: arhiva\"

Plakat za predstavu "Dundo Maroje" Gradskog dramskog kazališta "Gavella", autora Vanje Cuculića, osvojio je prvu nagradu na 13. međunarodnom bijenalu kazališnih plakata u Poljskoj. Plakat za predstavu u produkciji Gradskog dramskog kazališta "Gavella" izabran je između 547 pristiglih plakata. Studio Cuculić prije dvije je godine na istom natječaju dobio počasno priznanje za plakat za predstavu "Ilijada 2001.".

Vanja Cuculić s kazalištem "Gavella" kao dizajner surađuje od 2005. godine, još od predstave "Ptičice". Od tada do danas za kazalište "Gavella" oblikovao je više od 30 plakata za kazališne predstave te sve kampanje s kojima se kazalište "Gavella" oglašavalo, osvojivši niz nagrada: HOW 09, poster design award ("Majstor i Margarita"); nagrada za najbolji kazališni plakat na Festivalu glumca 2007. ("Kvetch"); nagrada za najbolji kazališni plakat na 1. bijenalu kazališnog plakata u Varaždinu ("San Ivanjske noći"); Počasno priznanje na 12. bijenalu kazališnog plakata u Rzeszówu te nagrada za najbolji kazališni plakat na Festivalu glumca 2010. ("Ilijada 2001."); Počasno priznanje na 10. bijenalu kazališnog plakata u Teheranu ("Život je san"); Outward 2006. (image-kampanja "Kazalište non-stop"), nagrada Red Dot 2010., koju je Vanja Cuculić osvojio za seriju plakata kazališta "Gavella" ("Život je san", "Slučajevi običnog ludila", "Barbelo, o psima i djeci", "Dolina ruža").

Nagrađeni plakati (pa tako i plakat  "Dundo Maroje") bit će izloženi od 23. studenog 2011. do 31 siječnja 2012. u predvorju kazališta Wanda Siemaszkowa Theatre u Rzeszówu.

 

Leon Lučić vrijeđao i pljuvao prilikom privođenja
ISPITIVANJE ZA IZNUDU
Mrzovoljni Leon Lučić vrijeđao i pljuvao prilikom privođenja: 'Gdje ste, bando destruktivna!'
Plin
SMANJENJE CO2
Perspektive plina kao alternativnog goriva u prometu u Hrvatskoj
  • pin:

    Dakle, ispuhana mješina u obliku pimpeka - drugorazredna metafora tog djela, za najgoru predstavu pod suncem nebeskim.