Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLJSKA

Prva nagrada plakatu Gavelline predstave Dundo Maroje

Dundo maroje plakat
arhiva\"
07.11.2011.
u 16:25

Autor Vanja Cuculić svojim je radom osvojio prvu nagradu na 13. međunarodnom bijenalu kazališnih plakata u Poljskoj među 547 pristiglih plakata

Plakat za predstavu "Dundo Maroje" Gradskog dramskog kazališta "Gavella", autora Vanje Cuculića, osvojio je prvu nagradu na 13. međunarodnom bijenalu kazališnih plakata u Poljskoj. Plakat za predstavu u produkciji Gradskog dramskog kazališta "Gavella" izabran je između 547 pristiglih plakata. Studio Cuculić prije dvije je godine na istom natječaju dobio počasno priznanje za plakat za predstavu "Ilijada 2001.".

Vanja Cuculić s kazalištem "Gavella" kao dizajner surađuje od 2005. godine, još od predstave "Ptičice". Od tada do danas za kazalište "Gavella" oblikovao je više od 30 plakata za kazališne predstave te sve kampanje s kojima se kazalište "Gavella" oglašavalo, osvojivši niz nagrada: HOW 09, poster design award ("Majstor i Margarita"); nagrada za najbolji kazališni plakat na Festivalu glumca 2007. ("Kvetch"); nagrada za najbolji kazališni plakat na 1. bijenalu kazališnog plakata u Varaždinu ("San Ivanjske noći"); Počasno priznanje na 12. bijenalu kazališnog plakata u Rzeszówu te nagrada za najbolji kazališni plakat na Festivalu glumca 2010. ("Ilijada 2001."); Počasno priznanje na 10. bijenalu kazališnog plakata u Teheranu ("Život je san"); Outward 2006. (image-kampanja "Kazalište non-stop"), nagrada Red Dot 2010., koju je Vanja Cuculić osvojio za seriju plakata kazališta "Gavella" ("Život je san", "Slučajevi običnog ludila", "Barbelo, o psima i djeci", "Dolina ruža").

Nagrađeni plakati (pa tako i plakat  "Dundo Maroje") bit će izloženi od 23. studenog 2011. do 31 siječnja 2012. u predvorju kazališta Wanda Siemaszkowa Theatre u Rzeszówu.

 

Komentara 1

PI
pin
00:05 08.11.2011.

Dakle, ispuhana mješina u obliku pimpeka - drugorazredna metafora tog djela, za najgoru predstavu pod suncem nebeskim.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije