Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KD Vatroslava Lisinskog

Provokativna, intrigantna i hrabra predstava - Za umrijet od smijeha

Za umrijet od smijeha
Foto: Promo
1/25
20.11.2017.
u 14:28

Publika je ovo djelo ispratila pljeskom dužim od pet minuta, a dugačak aplauz kolega i uzvanika dočekao je glumce Gordanu Gadžić i Marka Torjanca i na prijemu nakon predstave.

U Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog, u koprodukciji Teatra Rugantino i Kazališta Planet Art, održana je premijera predstave Za umrijet od smijeha američkog dramskog pisca Christophera Duranga. Adaptaciju potpisuje Marko Torjanac, pretvorivši Durangovu dramu u satiričku fantaziju prenesenu u Hrvatsku 2132. godine.

Provokativno, intrigantno i hrabro, riječi su koje najbolje opisuju opći dojam predstave Za umrijet od smijeha koju je režirao Mario Kovač. Publika je ovo djelo ispratila pljeskom dužim od pet minuta, a dugačak aplauz kolega i uzvanika dočekao je glumce Gordanu Gadžić i Marka Torjanca i na prijemu nakon predstave. Nepodijeljena su bila priznanja njihovim glumačkim izvedbama. Premijeri su prisustvovali zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević sa suradnicima, predstavnici Ureda Predsjednice RH kao i Ministarstva kulture. Iz glumačkog svijeta kolege su došli vidjeti: Pero Kvrgić, Lela Margitić, Jasna Bilušić i Aleksandar Cvjetković, Slavica Knežević, Kostadinka Velkovska, Nina Erak, Mladena Gavran, Dubravka Miletić, Dubravka Ostojić, Helena Buljan, Nada Rocco, Vesna Tominac Matačić,

Jasna Palić Picukarić, Željko Vukmirica, Zoran Gogić, Damir Šaban, Luka Dragić te jake mlade glumačke snage. Uz redateljicu Sašu Broz, redatelje su zastupali Petar Krelja i Branko Ivanda. Premijeru su pogledale i Sandra Švaljek, Ivana Plechinger, Sanja Doležal, Milana Vlaović, a prisutno je bilo mnoštvo predstavnika medija, kazališnih i filmskih kritičara te drugih uzvanika.

Posebna uzvanica bila je Željka Ogresta, koja je iz prvog reda - gledala sebe na pozornici. Kako? Pogledajte na jednoj od repriznih izvedbi 23. i 30. studenoga ili 3., 12., 16. i 17. prosinca, također Mala dvorana KD Vatroslava Lisinskog u 20 sati. Ulaznice su dostupne na www.lisinski.hr i ulaznice.hr.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije