Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ovo su lica Europe

Fotografirao i izložio stanovnike svih članica EU. Možda ste i vi među njima?

23.04.2021.
u 15:26

Izložba njemačkog fotografa Carstena Sandera "Faces of Europe" otvara se 29. travnja u Francuskom paviljonu u Zagrebu povodom Dana Europe, a predstavlja europsku multikulturalnost i bogatstvo različitosti

Povodom ovogodišnjeg Dana Europe, veleposlanstva Njemačke, Portugala i Slovenije te Predstavništvo Europske Komisije u Hrvatskoj pozivaju sve na izložbu "Faces of Europe" njemačkog fotografa Carstena Sandera u Francuskom paviljonu Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu, Savska cesta 25. 

Izložba će biti otvorena od 29. travnja do 8. svibnja 2021. svakim danom od 12.00 do 20.00 sati.

Naime, tijekom razdoblja od oko tri mjeseca 2020. godine, autor i fotografski umjetnik iz Düsseldorfa Carsten Sander svojim je kamperom posjetio sve zemlje članice EU u kojima je portretirao 1.000 ljudi različite nacionalne i društvene pripadnosti.

Bogati i siromašni, mladi i stari, poznate ličnosti, sportaši i političari, slučajni prolaznici na ulici – ravnopravni jedni pokraj drugih. Pokazivanje lica koincidira s izražavanjem stava svake fotografirane osobe.

Sander prikazuje ono što nas povezuje i ono po čemu se razlikujemo. Prikazuje ljude u sadašnjem trenutku i mjestu, ističući njihov zajednički nazivnik: građanke i građani Europe koji zastupaju mir, zajedničke vrijednosti, zajedničko djelovanje.

Sander je izložbom uspio predočiti identitet heterogene zajednice koja se sastoji od preko 447 milijuna stanovnika u 27 europskih zemalja. Ovom izložbom naglašava važnost integracije i humanosti, diže glas za ljudska prava, zajedničke vrijednosti i miran suživot.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije