Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mario Dimić

Profesor napravio sliku po Josipovićevoj skladbi

Mario Dimić
Marijan Susenj/PIXSELL
22.04.2013.
u 08:58

Rad motiviran “Igrom staklenih perli” danas će darovati autoru te skladbe kojega, kaže, doživljava kao umjetnika

Veća mi je nagrada 15 minuta s predsjednikom nego priznanje za grafičara godine. On je intelektualni i moralni autoritet – istaknuo je Mario Dimić (38), profesor likovne kulture, kojem bi se danas trebala ostvariti višegodišnja želja jer će za službenog posjeta Koprivnici Ivo Josipović pogledati i njegovu prvu profesionalnu izložbu “Gibonnijeve pjesme u grafičkom izrazu”.

 Dimić će mu tom prilikom pokloniti sliku inspiriranu Josipovićevom skladbom “Igra staklenih perli”, koju izvodi hrvatski pijanist svjetskog glasa Maksim Mrvica.

 – Svidjela mi se izmjena ritma tonova klavira u toj skladbi koje sam mogao kroz slikarske tonove likovno izraziti. Riječ je o geometrijskoj apstrakciji, napravljenoj u kombiniranoj tehnici akrila i tuša. Na slici dominiraju bijela, siva i crna, a crvenom je sve poprskano. Crvenu sam koristio zbog strasti Mrvičine izvedbe i igre samih tih perli – kazao je Dimić i objasnio otkud poveznica između njega, Gibonnija i predsjednika.

 – Gibonni je bio moj pubertetski idol. Krajem 1999. bio sam na njegovu koncertu u Lisinskom u sklopu turneje “Judi, zviri i beštimje”. Josipović je također bio tamo i nakon koncerta novinarima izjavio da ga je Stefanovski (gost na koncertu, op. a.) ponovno oduševio, a Gibonni je Gibonni. Pitao sam se tada tko je Ivo Josipović, a poslije sam počeo pratiti njegove kompozicije. Iako dolazi u funkciji predsjednika, ja ga doživljavam kao umjetnika – rekao je Dimić. Zbog predsjednika izložbu je postavio dva tjedna prije.

 – Veće časti čovjek ne može imati – sretan je Dimić.

 Predsjednik će vidjeti 12 grafika koje govore o 12 Gibonnijevih pjesama s ukupno četiri albuma. Među njima je i Dimićevo prvo djelo iz 2002. godine “Libar”.

>>Tomislavu Bogoviću Grand prix Salona fotografije u Vinkovcima

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije