Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
popularna turistička atrakcija

Prodaje se drveni most na kojem je nastao Winnie the Pooh

youtube
11.10.2021.
u 09:48

Stari drveni most koji je inspirirao A. A. Milnea prodaje se na aukciji, a smatra se da će postići cijenu i do 70 tisuća eura.

Stari drveni most koji je inspirirao autora knjige “Medo Winnie zvani Pooh” A. A. Milnea i bio je opisan u njegovim pričama prodaje se na dražbi koja završava u četvrtak, a očekuje se da će postići cijenu do sedamdesetak tisuća eura. Izvorno poznat kao most Posingford, sagrađen je 1907. u šumi Ashdown, u južnoj Engleskoj, kao riječni prijelaz.

“Christopher Robin igrao se na tome kao dijete 1920-ih sa svojim ocem izmišljajući igru ​​Poohsticks, koja je dala inspiraciju za sljedeće knjige”, napisao je predstavnik dražbovne kuće Summers Place Auctions.

Most je prvi put spomenut u “Kući na uglu Pooh”, u kojoj medvjedić slučajno ispušta šišarku u rijeku s mosta i nakon toga promatra kako se pojavila s druge strane mosta te smišlja pravila za Poohsticks. Most, koji je u Milneovim knjigama ilustrirao E. H. Shepard, pojavio se u sljedećim pričama s likovima Christopherom Robinom, Eeyoreom i Tiggerom, koji su također igrali igru ​​Poohsticks.

Obnovljen je 1979. te se pokazao kao popularna turistička atrakcija. Međutim, zbog pogoršanja stanja, most je razmontiran i spremljen, a 1999. zamijenjen je novom konstrukcijom. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije