Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Please Please me

Prije točno pola stoljeća objavljen je prvi album Beatlesa

Beatles
Press Association/PIXSELL
22.03.2013.
u 09:49

Na današnji dan, 22. ožujka 1963. godine, Beatlesi su izdali ploču "Please Please Me". I svijet više nikad nije bio isti.

Na današnji dan prije točno pedeset godina, 22. ožujka 1963., Beatlesi su snimili svoj prvi album "Please Please Me". Ploča je snimljena na brzinu, kako bi diskografska kuća zaradila neki novac na uspjehu njihova istoimenog singla, prvog u nizu pjesama koje su se sljedećih godina uspinjale na vrh top-ljestvica.

"Please Please Me" promijenio je modernu glazbu i pokrenuo beatlemaniju. Bila je to detonacija, a ne običan debi-album. U to vrijeme top-ljestvicama harale su ploče s filmskom glazbom i sladunjavim pjesmuljcima za održavanje atmosfere u koktel-barovima. Sirov i surov, snimljen na brzinu – da se proda dok su gitarističke grupe još u modi – prvi album Beatlesa pomeo je sve pred sobom i na prvom mjestu ljestvice najprodavanijih albuma ostao punih 30 tjedana, sve dok ga s vrha nije potisnuo drugi album Beatlesa "With the Beatles".

BBC je pola stoljeća snimanja prvog albuma Beatlesa obilježio još 11. veljače, kad je niz poznatih glazbenika u studiju oživio atmosferu i ponovno otpjevao pjesme s albuma, točnim redoslijedom snimanja kao što su to John, Paul, George i Ringo učinili prije 50 godina. Snimka tog događaja emitirana je na BBC-jevu drugom programu radija.

 

 

Komentara 1

Avatar GLAVNISUDAC
GLAVNISUDAC
16:53 22.03.2013.

Prvi album za BBC a ne njihov prvi album.Tek toliko.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije